9 av 10 solgte mobiler er en smarttelefon

Salget av smarttelefoner har tatt av. I mars var nær 90 prosent av alle solgte mobiler gjennom NetComs salgskanaler en smarttelefon. Denne mobilen øker mest.

Den ferske statistikken over marssalget viser at iPhone blir utfordret av konkurrerende smarttelefoner.

ZTE Blade (bildet) er den største utfordreren på smarttelefontoppen og er den mobilen med det sterkest økende salget denne måneden.

Smarttelefon for debuttanten
– ZTE Blade senker nok terskelen for å kjøpe en smarttelefon for nye kundegrupper, og det er med på å forklare hvorfor denne Android-telefonen har blitt så populær, sier Øyvind Vederhus, kommunikasjonssjef i NetCom. 

– Kombinasjonen av mer avanserte telefoner og et mobilnett med stadig økte surfehastigheter gir smarttelefonen flere bruksmuligheter enn noen gang. Framover blir det viktig med et mobilnett som holder tritt med den akselererende utviklingen, og derfor investerer NetCom 1 milliard kroner i en historisk nettmodernisering, sier han.

Fakta
  • En smarttelefon er en avansert mobil i grenselandet mellom mobiltelefon og datamaskin.
  • Den drives av et mobilt operativsystem og brukeren har selv muligheten til å installere avanserte programmer og applikasjoner på telefonen.
  • Smarttelefonen har berøringsskjerm eller et QWERTY-tastatur, og man kan bruke den til langt mer enn telefonsamtaler og SMS-sending.

1 thought on “9 av 10 solgte mobiler er en smarttelefon

Legg igjen en kommentar