Colibria solgt til amerikansk selskap

Det norske mobilrelaterte selskapet, Colibria, er kjøpt opp av av Metaswitch Networks. Dette vil føre Colibrias meldingsteknologi ut på verdensmarkedet.

Salgssummen for oppkjøpet vil ingen av partene ut med.

Amerikanerne sier at oppkjøpet av Colibria utfyller Metaswitchs nylig lanserte Thrutu-service, som gjør at mobile brukere å impulsivt utveksle informasjon under en samtale.

Med Colibrias IP Multimedia Subsystem (IMS) og Rich Communication Suite (RCS og RCS-e) tillater operatører å lansere helt nye og mer innovative tjenester enn det de har i dag.

Stort marked venter på Colibria

– Vi ser RCS som et strategisk trekk av tjenesteleverandører som resonerer godt med kundene. Et trekk som kan tiltrekke seg nesten 44 millioner abonnenter i 2015, sier Diane Myers, analytiker på Infonetics Research.

– Måten mennesker kommunisere raskt utvikler seg fra bare tale og tekst til en ny, rikere sett av sosiale interaksjon og kontekstuelle ringer tjenester sier hun.

Colibria består som varemerke

– Metaswitch er i midten av denne transformasjonen, og hjelper servicetilbydere å løse disse kravene og sette deres merkevare foran og i senter av den nye kommunikasjonsopplevelsen. Colibrias teknologi vil spille en nøkkelrolle i å få dette til å skje, sier Kevin DeNuccio, administrerende direktør i Metaswitch Networks.

Metaswitch vil fortsette å investere i og støtte Colibria varemerke, produkter og strategiske industripartnerskap.

Myhrum blir norsk sjef

Lars Myhrum (nå konsernsjef i Colibria) overtar som «General Manager»  for Metaswitchs tilstedeværelse i Norge, med ansvaret for den pågående utviklingen og utviklingen av Colibria produktlinje.

– Vi er begeistret over at Colibria har blitt kjøpt opp av Metaswitch. Colibria har vært i forkant av meldingsrike kommunikasjonstjenester. Vi har allerede lykkes med å levere tjenester til store internasjonale selskaper. Metaswitch vil nå tillate oss til å skrive neste kapittel i denne historien, sier Lars Myhrum (bildet).

I forbindelse med oppkjøpet fungerte Carnegie som finansielle rådgivere og Schjødt fungerte som juridisk rådgivere for Colibria. Metaswitch fikk hjelp av PwC og Wiersholm.

Legg igjen en kommentar