Verdens største videokonferanse over 4G

Under Cisco Expo i Danmark ble det kjørt TelePresence over 4G fra Norge – på en vanvittig stor 200 tommers-skjerm!

I går var jeg i Danmark, nærmere bestemt på Bella Centeret utenfor København for å være med på Cisco sitt årlige kundearrangement Expo.

Der var det over 700 kunder av alle størrelser samlet sammen med Cisco og Cisco sine partnere.

I salen kunne man på en storskjerm se to Cisco-ansatte som satt med en PC ute på Aker Brygge i Oslo via et mobilt bredbånd og en PC.

Video, Videokonferanse og TelePresence

Som i Norge er det video, video og video som gjelder – TelePresence som sådan, krydret med vår nye hverdag – som er mobil, og i messeområdet til Cisco Expo kan man samtale med to Cisco Tandberg kollegaer over en PC med Tandberg Movi klient, koblet opp med en 4G-forbindelse – og vist frem på en imponerende 200 tommers skjerm, med krystallklar tale og et utrolig godt bilde.

Samtalen går lekende lett, lydkvaliteten er det ingenting å si noe på. Mikrofonen står på bordet, ingen grunn til å bøye seg over, og hele opplevelsen går tilnærmet knirkefritt, noe vi kan også se i videoen under når de flytter seg fra restauranten og over i bilen.

Cisco TelePresence Movi

Jeg elsker video, jeg elsker mobilitet og store skjermer, og det fikk jeg her – alt sammen i en og samme opplevelse – og med en særdeles god kvalitet også.

Cisco TelePresence Movi krever ikke mye heller;

  • Windows eller Mac PC
  • Web Kamera (helst et som er HD-basert for maksimal videokvalitet)
  • Fra 24kbps (svart/hvitt) til 8 Mbps båndbredde

Til gjengjeld får du 720p med 30 bilder i sekundet, og avhengig av hva du har sentralt og/eller i andre enden – mulighet til å kjøre en-til-en videokonferanse, en-til-mange videokonferanse eller direkte integrasjon mot Ciscos større TelePresence løsninger.

Det er kanskje ikke verdens største TelePresence skjerm – har ikke skjekket det ut, men det er i allefall en utrolig STOR skjerm, med sinnsyk bra kvalitet til å komme fra en PC, fra Aker Brygge i Oslo og det hele over et mobilt bredbånd!

Mobizmag.no gjør oppmerksom på at vår faste blogger, Hans-Petter Nygård-Hansen, jobber i Cisco. Normalt skriver han ikke om Cisco-relaterte ting i Mobizmag. Vi har likevel valgt å publisere dette blogginnlegget ettersom det viser hvordan man kan bruke ny mobilteknologi i forbindelse med business.

Legg igjen en kommentar