Suprise – sjefen får nettbrett først!

Lederne står først i køen når norske bedrifter skaffer seg nettbrett. En undersøkelse viser at bedriftene er i en utprøvingsfase med nettbrett.

1000 norske næringslivsledere har svart på spørsmål om iPad og andre nettbrett.

Av de som har skaffet seg eller planlegger å skaffe seg slike brett, sier hele 66 prosent at det er lederne som får først.

– Undersøkelsen viser at norske bedrifter er i en utprøvingsfase når det gjelder nettbrett. Mange er usikre på hvilken nytte de kan ha av dem og vil teste brettene før bedriften går til innkjøp av flere, sier Abraham Foss, leder for bedriftsmarkedet i Telenor.

Mer brukervennlig

I undersøkelsen som Perduco har gjort for Telenor, svarer 38 prosent at også andre nøkkelpersoner enn lederne har fått eller skal få nettbrett.

26 prosent anskaffer brett til selgere eller andre ansatte med kundekontakt.

– En grunn til at lederne står først i køen, kan være at kravet til tilgjengelighet ofte er større enn for mange andre i bedriften. Skal man for eksempel sjekke e-post, er det mye raskere å koble opp nettbrettet enn PC-en. Og brettene er mer brukervennlige for e-post enn en smarttelefon, sier Foss.

Vil endre seg snart

Av de som ikke har nettbrett i dag, sier 82 prosent at de ikke har planer om å skaffe seg dette i år.

– Hadde vi spurt bedriftene det samme om smarttelefoner for et par år siden, ville vi trolig fått samme svar. Det er grunn til tro at planene om å anskaffe nettbrett vil se annerledes ut om et års tid, når nytteverdien er blitt testet ut, sier Abraham Foss i Telenor.

Brett i stedet for PC?

Nærmere halvparten av de spurte mener at nettbrett i liten eller svært liten grad kan erstatte bærbare PC-er i deres bedrift. Men seks av ti mener nettbrett kan være et godt supplement.

– I tillegg til at det er raskere å komme på nett og sende e-post med nettbrett, har de et suverent overtak på PC-ene når det gjelder vekt og størrelse. Det er et viktig poeng for ansatte som ofte er i kundemøter, sier Foss.

1 thought on “Suprise – sjefen får nettbrett først!

 1. Sjefen får nettbrett først, ja. Kanskje det er problemet?
  Enkelte ledere er tydeligvis ikke i stand til å se begrensningene på samme måte som de som faktisk skal bruke tab’ene i praksis.

  Å komme på nett og sende epost er kjapt med en tab.
  Å gjøre noe fornuftig på nett og sende en veloverveid og nyttig epost er enklere og raskere med en PC.

  Jeg har brukt mitt S7-brett veldig mye, og har hatt noen kvelder med iPad også. De fungerer i praksis likt, og begge er glimrende til å sjekke overskriftene på Engadget og VG, sjekke hvilke epost som har kommet inn, bla gjennom Facebook og Twitter, og spille noen enkle spill.

  Med en gang man går på nettet for å bruke en tjeneste (forum f.eks.), skrive eposter lenger enn to setninger (og de er det jo absolutt mest av), jobbe med dokumenter og regneark, så blir det veldig knotete med et brett. Tiden en PC bruker på å starte opp fra hvilemodus/dvalemodus (og eventuelt koble seg på 3G-nettverket) tar man veldig kjapt igjen når man begynner å jobbe.

  Jeg har selv vært i møter der en deltaker ber oss om å roe ned diskusjonen fordi han må ha litt tid til å gjøre ferdig notatene sine… Jeg har ikke fått slike lange blikk, men bruker enten PC eller penn & papir (Z-pen).

Legg igjen en kommentar