TEST: Xperia PLAY redefinerer mobilspill

Sony Ericsson slår et slag for spill med Xperia PLAY, en god mobiltelefon med innebygget Playstation-kontrollere.

Telefonen kommer med en firetommers skjerm, uttrekkbar Playstation kontroller fire knapper i front, ikke tre som Sony Ericsson tradisjonelt sett har hatt.

For å få plass til Playstation kontrollene (13 knapper og to optiske flater), samt et godt nok batteri, har Xperia PLAY blitt en heftig klump av en mobiltelefon.

Hvis vi sammeligner denne med Xperia Arc som vi nylig testet, så har telefonen fått et litt svakere kamera på 5 megapixler og en litt blassere 4 tommers skjerm.

Ellers er telefonen, som en Android telefon, i praksis helt identisk i brukeropplevelse som de andre nye Xperia telefonene.

Spill fra Gameloft
Når du drar ut kontrollene, så starter telefonen automatisk opp en egen spillmeny der alle spill som følger med telefonen, eller som du kjøper fra Gameloft dukker opp. Gameloft er kjent for å lage spill av høy kvalitet for iPhone og Android, så kvaliteten og spillbarheten på spillene er det ingenting å utsette på.

Problemet kommer når du ønsker å kjøpe et spill. Gameloft har hittil holdt seg utenfor Android Market, så du blir henvist til en mobil-vennlig webside for å kjøpe og laste ned spill. Prosessen er tungvindt og tidkrevende. Vi brukte over en time på å få registrert oss, kjøpt og lastet ned ett spill. Vi ble ikke fristet til å prøve flere ganger!

Det finnes også en spillportal på mobiltelefonen som heter Playstation Pocket. Her er det Playstation-spill som er portet over til Xperia PLAY, men ikke tilpasset skikkelig. Hvorfor Sony Ericsson har valgt to forskjellige «spillportaler» er et mysterium, upraktisk er det ihvertfall.

Det begynner også å dukke opp endel spill i Android Market som er tilpasset kontrollene til Xperia PLAY, og Sony Ericsson har lagt opp snarveier til disse i begge spillportalene. Sony har også annonsert et Playstation Suite løp med leverandører som EA Games og GLU Mobile som skal lanseres senere i år. Hvordan denne teknisk fortoner seg er ennå uvisst.

Betyr dette døden for den tradisjonelle Playstation Portable fra Sony?
Nja… Denne telefonen er jo betydelig dyrere enn en PSP, skjermen er mindre, utvalget av spill er minimalt og kontrollene er ikke fullt så gode. På sikt kanskje, men ikke idag. Idag er denne for det litt mer voksne/ungdommelige publikum mens den robuste PSP’en er mer for barn.

Hva med business brukere?
Som med Xperia Arc, får du her en Android 2.3 telefon som er klargjort for businessbrukere på alle måter, innebygget Exchange klient, mulighet for fjernadministrasjon og trådløst aksesspunkt funksjonalitet.

Dette er rett og slett telefonen for spillelskende businessfolk.

Pluss 🙂

  • Dedikert søkeknapp
  • Lekkert design, både maskinvare og programvare
  • Bra batteritid

Minus 🙁

  • Ingen kameraknapp
  • Litt i tykkeste og tyngste laget
  • «Analog» sensorene er vanskelige å mestre

Konklusjon
Sony Ericsson har her, som med Xperia Arc, laget et svært gjennomtenkt design, både med tanke på fysisk maskinvare og i grensesnittet. Dog tror vi dette er en telefon for spesielt interesserte, her har man gått på få kompromisser for å kunne lage en ultimat spillemobil. Derfor sitter man igjen med en stor og tung mobiltelefon som koster betydelig mer enn enn PSP (rundt 4600 kroner).

Vi er rett og slett usikre på hvilket publikum som vil ønske seg denne mobilen, og hvem av disse igjen som faktisk vil ha råd til den, eller klarer å lure sin IT avdeling til å kjøpe den inn…

Også må Gameloft komme seg på Android Market, eller få på plass en bedre kjøpsmodell, sånn det er idag, er det altfor forvirrende å skaffe seg spill som er laget for Sony Ericsson Xperia PLAY.

Maskinvare: [Rating:4/6]
Programvare: [Rating:4/6]
Totalt: [Rating:4/6]

En kommentar om “TEST: Xperia PLAY redefinerer mobilspill

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com