Dette er både et nettbrett og mini-PC

Acer gir med sin nye informasjonsfjøl eller mini-PC, Iconia Tab W500, ny mening til Ole Brums gode sitat ”Ja takk begge deler”.

STOCKHOLM: ”Mini-PC eller nettbrett? Velg begge” var slagordet for Acers Presentasjon av sin nye Iconia Tab W500.

Med en markedsandel på i overkant av 20 prosent av bærbare datamaskiner i Norge er det ikke overraskende at Acer kaster seg inn i nettbrettmarkedet med full tyngde.

W500 er et Windowsbasert nettbrett som sammen med tastaturdokking også er en mini-PC. Mens de fleste nye nettbrettene har Android i forskjellige varianter er kundegruppen for W500 brukere som foretrekker Windows, enten på grunn av spesiell programvare/grensesnitt, eller at de ganske enkelt liker Windows og vil ha del i nettbrettverdenen. Den tilsvarende Acer mini-pcen er Aspire One 522 ble også presentert.

Litt under et kilo

Så til de viktigste tekniske spesifikasjonene. Prosessoren er den nye 1 GHz Dual-Core AMD C50M med AMD Radeon HD6250 grafikk innebygget. Berøringsskjermen er en 16:9 med oppløsning 1280×800 og den innebygde hukommelsen er på 2GB systemhukommelse og 32 GB SSD disk.

I første omgang leveres brettet med Wi-Fi802.11 b/g/n og Bluetooth. Ved bruk av dokkingstasjonen er det mulig å tilkoble Ethernet LAN. I annet kvartal vil brettet være tilgjengelig med en 3G modul som tilleggsutstyr. De fysiske målene er 275 x 190x 11 mm. Vekten med batteri er 960 gram som gir en levetid på seks timer ved surfing og fire timer HD fremvisning.

Honning med Android

Samtidig med W500 lanserer Acer to Android nettbrett. Iconia Tab A100 med 7 tommers skjerm og Iconia Tab A500 10,1 tommer.

Begge brettene benytter operativsystemet Android 3.0 Honeycomb som er spesialtilpasset nettbrett.

Prosessoren som benyttes er en 1 GHz Targa 250 Dual Cortex A9. Ellers har de spesifikkasjoner som ligner svært på de fleste andre Androide nettbrett.

Kommer snart i handelen

Iconia Tab W500 er tilgjengelig for bestilling på nettet med bekreftet levering 28. april. Prisen er ca 4200 kroner uten tastatur og 5000 kroner med.

10 tommers Androidbrettet kommer i andre halvdel av mai og koster ca. 4000 kroner.

7 tommer med 3G kommer i andre kvartal.

Iconiske navn

Acer kommer ikke med de tynneste eller letteste nettbrettene jeg har sett, men satser stort på hastighet og god grafikk.

På hvilken front den store nettbrettkrigen blir vunnet er et åpent spørsmål og Acer har kastet seg inn på alle.

Så et lite hjertesukk. Acer har som du forstår også denne moderne navnsettingen.

Alle nettbrett heter Iconia Tab bokstaven etter W eller A angir operativsystemet Windows eller Android. Så tallet 100 er 7 -tommer og 500 er 10,1 tommer skjerm.

Logisk ikke sant, men det går nok bra.

 

Legg igjen en kommentar