TEST: Knallbra Neo-isme fra Sony Ericsson

Sony Ericsson har virkelig lagt seg i selen for tiden og pumper ut den ene Android-telefonen etter den andre. I dag tester vi den nye Xperia Neo.

Sony Ericsson’s Xperia Neo kan på mange måter sees på som Xperia Arc sin lillebror, selv om den kanskje deler utseende mest med Xperia PLAY.

Xperia Neo er en telefon basert på Android 2.3 med en 3.7 tommers skjerm på 854×480 pixlers oppløsning. Den har stort sett samme maskinvare som Xperia Arc ellers, med det samme gode 8 megapixel kamera som også kan ta opp HD video.

I front har telefonen tre knapper, som på Xperia Arc har Sony Ericsson til vår ergrelse valgt å fjerne søkeknappen.

Solid kameratelefon
Av/på knappen er flyttet til høyre side av telefonen sammen med en svært god kameraknapp. Kamera er flyttet til midt på telefonens bakside, noe som gjør det lettere å ta bilder uten at fingre kommer i veien. Egen HDMI utgang finner vi også på på Xperia Neo for direkte tilkobling til TV’en.

Dette har også gjort at Xperia Neo er en noe tykkere telefon enn Xperia Arc, men vi opplever faktisk at dette gjør at telefonen ligger bedre i håndflaten enn det storebror gjør.

Lekkert grensesnitt
Ikke bare er telefonens ytre pent å se på, men også her har Sony Ericsson det samme lekre grensesnittet som vi fant på Xperia Arc og PLAY.

Pluss 🙂

  • Dedikert kameraknapp
  • Lekkert design, både maskinvare og programvare
  • Kan brukes som trådløst aksesspunkt

Minus 🙁

  • Ingen søkeknapp
  • Skjermen er litt svak utendørs
  • Ikke dual-core prosessor

Konklusjon
Sony Ericsson viser nok en gang med Xperia Neo at de tar Android på alvor. Med nyeste versjon av Android, lynende kjapp telefon og bra kamera bør denne slå ann hos både ungdom og businessfolk.

Til en fornuftig pris på rundt 3000 kroner mener vi dette er bortimot det beste du kan oppdrive av telefoner idag. Sony Ericsson har her i praksis laget en konkurrent til sin egen Xperia Arc for de litt mer prisbevisste.

Telefonen får derfor vår høyeste score til tross for manglende søkeknapp. Telefonen er litt forsinket på grunn av katastrofen i Japan, men kommer på markedet i løpet av andre kvartal 2011, veiledende pris ca. kroner 3000,-.

Det er også verdt å merke seg at senere i år vil Xperia Neo også komme i en «Pro» versjon med et uttrekkbart fullstendig tastatur. Mobizmag.no gleder seg allerede!

Maskinvare: [Rating:5/6]
Programvare: [Rating:6/6]
Totalt: [Rating:6/6]

1 thought on “TEST: Knallbra Neo-isme fra Sony Ericsson

Legg igjen en kommentar