140 prosent økning i malvare på 9 måneder

SPAM-mail er redusert med 90 prosent på 9 måneder, i følge SenderBase.org og Cisco.

Via Cisco sin egen database over Virus, SPAM og andre Internett-baserte trusler – SenderBase.org – kan du følge på direkten det globale trusselbildet utfolde seg.

Samme selskap produserer også en kvartalsrapport som tar for seg det globale trusselbildet på Internett – og Q4 rapporten kan du laste ned her – eller lese igjennom under.

 

Sentralt i rapporten står blant annet følgende

  • Webbasert Malware økte med 139 prosent fra 2009 til 2010.
  • Nesten 130,000 unike malware URLer sirkulerte i fjerde kvartal
  • Dramatisk nedgang i SPAM i fjerde kvartal – en nedgang som startet kan det se ut som i august
  • Søkebasert trafikk resulterte i ca 8 % av malware – med Google som #1 her med nærmere halvparten

Andelen av email som er SPAM har ligget jevnt på ca 85 % av all email de siste 12 måneder, men andelen email har dramatisk blitt redusert.

Fra en peak i juni 2010 på 339 milliarder email om dagen, er volumet nå redusert til 35 milliarder – altså en nedgang på 90% på 3 kvart år!

I følge samme kilde var volumet første mai på 22 milliarder SPAM mail, laveste nivået så langt rapporten kan vise til!

Som tidligere skrevet om så har hackere i større grad beveget seg over på mobilen din og ikke minst til angrep via sosiale medier, noe denne oversikten helt klart og tydelig demonstrerer!

I januar kom Cisco ut med sin siste sikkerhetsrapport hvor nettopp dette var tema – at hackere flytter seg over til mobilen din. Les hele rapporten her!

Mobizmag.no gjør oppmerksom på at vår faste blogger, Hans-Petter Nygård-Hansen, jobber i Cisco. Normalt skriver han ikke om Cisco-relaterte ting i Mobizmag. Vi har likevel valgt å publisere dette blogginnlegget ettersom det viser hvordan sikkhetstruslene på nettet er.

Legg igjen en kommentar