Android slo iPhone ned fra tronen

Android er det mest populære operativsystemet blant nordmenn som kjøper ny smarttelefon. Det viser NetComs statistikk over smarttelefonsalget så langt i år.

Statistikken viser at 46 prosent av alle solgte smarttelefoner bruker Android som operativsystem. Andelen for Apples iOS er 43 prosent, mens 11 prosent av smarttelefonene bruker Symbian.

– Android har lenge yppet seg mot Apples iOS og nå går Android for første gang forbi konkurrenten i totalt salgsvolum. Det er interessant å følge Androids fremgang, etter at Apple har sittet på tronen i smarttelefonsegmentet siden den første iPhonen ble lansert i 2008, sier Øyvind Vederhus, kommunikasjonssjef i NetCom.

På topp-10-listen for salget i april kjører sju smarttelefoner på operativsystemet Android, to på Symbian og én på iOS.

Nykommer på pallen

De fleste som kjøper ny mobiltelefon i april kjøper en smarttelefon. Hele 86 prosent av alle solgte mobiltelefoner gjennom NetComs egne salgskanaler i forrige måned var en smarttelefon.

– Forrige måneds nykommer, ZTE Blade, klatrer på lista og ligger nå på en andreplass. Dette er en smarttelefon for debuttanten som senker terskelen for å kjøpe en mer avansert telefon for nye kundegrupper.

Det er en annen nykommer på tredjeplassen; SonyEricsson Arc. Dette er en relativt dyr mobil med begrenset tilgang som raskt har blitt populær. Det blir spennende å følge salget av disse Android-telefonene fremover, sier Vederhus.

De mest solgte smarttelefonene i april

1. (1) iPhone 4 (iOS)

2. (7) ZTE Blade  (Android)

3. (-) SonyEricsson Arc (Android)

4. (2) HTC Desire (Android)

5. (6) SonyEricsson X8 (Android)

6. (4) HTC Desire HD (Android)

7. (3) SonyEricsson X10 Mini Pro (Android)

8. (8) Nokia N8 (Symbian)

9. (10) Nokia C7 (Symbian)

10. (-) HTC Desire Z  (Android)

Listene er satt opp i kronologisk rekkefølge etter volum og baserer seg på smarttelefonsalget i Telebutikken (55 butikker), på netcom.no og gjennom NetComs kundesenter. Forrige måneds plassering i parentes.

 


2 thoughts on “Android slo iPhone ned fra tronen

  1. Hadde vært interessant å se prosentandelen pr. modell ja, eller kanskje pr. produsent.

Legg igjen en kommentar