Mobilbank fungerer som normalt etter nedetid

Skandiabankens nettbank, Mobilbank og SMS-bank fungerer i dag som normalt etter gårsdagens problem som tok ned all nett-trafikk til bankens tjenester.

På bildet ser du leder i Skandiabanken, Øyvind Thomassen, vise frem deres mobilbankløsning.

Skandiabanken ble i går, den 10. mai, rammet av problemer som førte til at nettbanken, mobilbanken og SMS-banken var utilgjengelig.

Kortbruk og telefonbank fungerte som normalt.

Bankens telefonisystem var også delvis berørt av problemene, men kundesenteret kunne likevel ta imot samtaler fra de kunder som ringte inn.

Krisesituasjon

Interne systemer ble også berørt av hendelsen, noe som blant annet førte til at alle henvendelser på e-post ikke var mulig å besvare på dagen og at enkelte oppdateringer ville ta noe lenger tid enn vanlig.

Informasjon om problemene ble lagt ut som telefonmelding og på bankens nettside. Samtidig ble bankens kunder løpende oppdatert via bankens Facebook side og Twitter profil.

Hendelsen er under grundig utredning

Driftsproblemet ble løst ved midnatt, natt til i dag, den 11. mai. Plasseringskonto var ikke tilgjengelig før ca. klokken 01:30. Årsaken til kommunikasjonsproblemene er fortsatt under utredning.

Alle våre ressurser var i hele går satt inn for å løse problemene. Feilrettingen tok allikevel mye lenger tid enn vi først antok, og vi har full forståelse for den frustrasjonen som mange følte. Vi beklager virkelig de problemene som dette påførte våre kunder, og vil nå gjennomgå hendelsforløpet og gjøre de nødvendige tiltak for at slikt ikke skal skje igjen sier informasjonssjef Johnny Anderson i Skandiabanken.

Foto: Skandiabanken/John Gjertsen

 

Legg igjen en kommentar