Slik får du bedre sikkerhet på Android-mobilen

Én av de største sikkerhetstruslene i dag er dine smarttelefoner og nettbrett. ESET har utvidet porteføljen av sikkerhetsløsninger for å beskytte den populære Android-plattformen.

ESETs Mobile Security kommer dermed for fleste mobile operativsystemer; nemlig Symbian, Windows Mobile og Android.

Fremdeles er det mange som ennå ikke har sørget for god nok sikring av den verdifulle og sensitive informasjonen disse enhetene gir oss tilgang til.

I følge ferske undersøkelser fra analyseselskapet Gartner ble det i 2010 solgt mer enn 297 millioner smarttelefoner på verdensbasis. Dette innebærer en vekst på hele 72 prosent siden 2009.

Operativsystemet Android står alene for 22,7 prosent av denne totalen. Med den siste versjonen beskytter nå ESET Mobile Security mer enn 60 prosent av smarttelefonbrukere fra eksisterende og fremvoksende sikkerhetstrusler.

I følge NetCom er Android for tiden fremdeles på sterk fremmarsj i Norge, og er nå det mest populære operativsystemet for smarttelefoner, kun slått av iOS for iPhone.

Hindre misbruk

– Etter hvert som Androidbaserte smarttelefoner og lesebrett er blitt mer og mer populære, er det flere og flere som benytter dem for lagring av og tilgang til sensitiv informasjon – i mange tilfeller uten at de er klar over risikoen det medfører. I tillegg deles i stadig større grad personlig informasjon over trådløse nettverk. Filer, eposter samt SMS og MMS må derfor ha en høy grad av sikkerhetsbeskyttelse for å hindre misbruk eller at informasjonen faller i gale hender. ESET Mobile Security er vårt tilsvar til den stadig økende sikkerhetstrusselen tilknyttet bruken av mobile enheter, sier Christian Teien Sørensen, Norgessjef i Eurosecure.

Potensiell trussel

– For mange er det nesten mer kritisk å miste smarttelefonen, enn PCen eller Macen. For de aller fleste representerer smarttelefonen en mye større potensiell trussel, ettersom vi mister eller blir frastjålet telefoner i stadig økende grad. Samtidig er informasjonen ofte like stor på telefonen fordi den samler noe av de viktigste i én og samme enhet, eksempelvis epost, filer, kontaktliste, SMS/MMS og bilder, sier Sørensen.

Tar ikke sikkerhetskopi

De fleste smarttelefoner brukes på daglig basis som kamera, og i tillegg er det mange som ikke tar sikkerhetskopi av informasjonen.

Samtidig er det mye lettere å miste eller bli frastjålet telefonen eksempelvis på bussen, trikken eller i drosja ved at det sklir ut av lomma eller veska, mens man selvfølgelig merker det når det gjelder en laptop på flere kilo.

Hver fjerde mobil blir stjålet

– Det viktigste er at vi mister og blir frastjålet smarttelefoner mer enn noen gang, og dermed mister vi også verdifull og sensitiv informasjon – både privat og på vegne av virksomhetene vi jobber i. I følge en undersøkelse foretatt av Norstat, har faktisk så mange som hver fjerde nordmann mistet eller blitt frastjålet telefonene sine. Det er svært høye tall, og ekstra skummelt er det når man tenker på at de færreste sikrer innholdet på smarttelefonene. Det er derfor helt nødvendig å få opp øynene for det økende trusselbildet når det kommer til god og omfattende sikkerhet, også på mobile enheter som smarttelefoner og lesebrett, sier Christian Teien Sørensen.

Nøkkelfunksjoner for ESET Mobile Security for Android Beta

Unik oppførselsbasert deteksjon
Gir advarsel om all mistenkelig aktivitet på smarttelefonen. Alle applikasjoner, filer, mapper og SD-minnekort blir kontinuerlig skannet for fremvoksende trusler, inkludert skjulte filer og prosesser.

SMS/MMS antispam
Tillater brukere å definere troverdige kontakter via redigerbar svart- eller hvitlisting, i tillegg til å blokkere meldinger fra ukjente numre.

Avskjæring av samtaler
Denne funksjonen blokkere uønskede samtaler i begge retninger – innkommende og utgående. Dette er et kraftig verktøy spesielt verdifullt for å kontrollere kostnadene ved bruk av telefonen.

Sikkerhetsrevisjon med innebygget oppgavebehandling
Gir informasjon om alle vitale funksjoner, inkludert batteritid, tilgjengelig lagringsplass, pågående prosesser, bluetooth og enhetens synlighet i omkringliggende nettverk.

Frisk, nytt brukergrensesnitt
Skreddersydd grafikk og utforming for en bedre Android-opplevelse.

ESET Mobile Security for Android Beta har

Antityveri-system
Flere lag med sikkerhet tillater at brukeren kan holde svært god kontroll på informasjonen lagret på smartelefonen, i tilfelle den skulle bli stjålet eller mistet.

GPS-lokalisering
Lokaliserer stjålne eller mistede telefoner ved en fjernkontrollert kommando.

Fjernlåsing
Fjernblokkerer smarttelefonen for å forhindre uautorisert tilgang til informasjon lagret på telefonen.

Fjernsletting
Fjernsletter all lagret informasjon på smarttelefonen, inkludert kontakter, meldinger og minnekort ved en enkel SMS-kommando.

Beskyttelse ved avinnstallering
Sikrer smarttelefonen mot uautorisert avinnstallering av ESET Mobile Security.

Legg igjen en kommentar