D-Link har 25 års-jubileum

I går feiret nettverksvirksomheten D-Link sin 25-årsdag, og tok med det et fornyet grep om nettverksinnovasjon.

D-Link ble grunnlagt i 1986, for nøyaktig 25 år siden, av Ken Kao og seks kolleger i Taiwan. På denne tiden var PC-er en sjelden luksus, og hvis man var så heldig å ha én hadde den i hvert fall ikke Internett-tilkobling.

Virksomheten, som da het Datex Systems, ville forandre dette, og hadde en visjon om at nettverk og PC-er både skulle bli billigere og mer tilgjengelige.

Ble D-Link i 1994

I 1994 skiftet virksomheten navn til D-Link, som i dag er et stort, internasjonalt selskap som tilbyr robuste og kostnadseffektive produkter.

I dag har D-Link over 2700 ansatte over hele verden, og leverer produkter til ikke mindre enn hundre land.

Virksomheten har vært børsnotert på den taiwanske børsen TSE siden 1994.

Først ute med grønn nettverksteknikk

Nettverksmarkedet har siden virksomhetens inntreden på markedet for 25 år siden forandret seg kraftig, og det samme har produktene.

D-Link var blant annet først ute med grønn nettverksteknikk, D-Link Green, som eliminerer opptil 73 prosent av strømforbruket uten at ytelsen blir dårligere. Siden 2006 har D-Link også levert produkter som er kompatible med IPv6, som er den sjette versjonen av Internet Protocol.

Mediespilleren Boxee Box har dessuten fått mye oppmerksomhet og en rekke utmerkelser, både for dens design og for dens evne til å koble flatskjermen til Internett.

Kompletterer hjemmeelektronikk

– Nå er ikke D-Link lenger bare en leverandør av nettverksteknikk. Vi har et stort antall designprodukter som kompletterer hjemmeelektronikk som flatskjermer og nettbrett. Ett av D-Links nyeste, banebrytende produkter er Boxee Box, som har fått stor oppmerksomhet blant gadgetelskere. Mobile enheter som smarttelefoner, nettbrett og PC-er blir stadig mer sammenknyttede, og den tekniske konvergensen gir D-Link, som leverandør av nettverksløsninger, en rekke ulike muligheter de neste 25 årene, sier Tony Tsao, som er administrerende direktør i D-Link.

 

Legg igjen en kommentar