IT-gigant topper jobbkåring

Selskapet som stakk med tittelen Europas beste arbeidsplass og slo 1380 konkurrenter har ett av sine hovedkontorer i Norge.

Rådgivings- og analyseselskapet Great Place to Work Institute har kåret Europas beste arbeidsplass.

I år er selskaper med til sammen 1,5 millioner ansatte vurdert. Seks helnorske og seks internasjonale selskaper med kontorer i Norge sikret seg gode plasseringer på den prestisjetunge listen.

Ble nummer 2 i Norge

IT-giganten Microsoft trakk imidlertid det lengste strået og topper den prestisjetunge europeiske rangeringslisten. Den norske virksomheten til Microsoft havnet på en solid 2. plass, kun slått av SAS Institute.

De nasjonale bedriftene som kom på listen er Reitangruppen, Finn.no, Webstep, Kantega, Miles og Optimum.

De multinasjonale selskapene med norske kontorer er Microsoft, Cisco Systems, McDonalds, SAS Institute, Accenture og Abbott.

Tillit og stolthet

Jannik Krohn Falck, administrerende direktør i Great Place to Work Institute, forteller at en god plassering på topp 100-listen er viktig av flere grunner. – For det første er det en synliggjøring av at virksomheten verdsetter og investerer i medarbeiderne.

Selskapene tror på at menneskene utgjør forskjellen og er viktige for å lykkes. For det andre bygger dette stolthet blant medarbeidere, sier han.

Dette har vinnerselskapene til felles

Falck forteller at de 100 beste selskapene har flere fellestrekk:

– Medarbeiderne opplever at de blir gitt tillit og at de har tillit til arbeidsgiveren sin. I tillegg opplever de å bli involvert og gitt utviklingsmuligheter. Topp 100-selskapene kjennetegnes også av sterkt fellesskap og ansatte som opplever at selskapet går litt lengre enn forventet og investerer tid og ressurser i å bygge en sterk relasjon, sier han.

 

Legg igjen en kommentar