Med nesa i skyen – velkommen etter Apple!

I kveld er det ventet at Apple kommer med iCloud, for streaming av musikk og muligens backup. Les om de gode nettskytjenestene du allerede kan ta i bruk.

Jeg må komme med en tilståelse. For snart ett og halvt år siden år siden startet jeg et forsøkseksperiment.

På selveste nyttårsaften 2009 tok jeg farvel med det etablerte og heiv meg ut i nettskyen.

GMail  også til proffesjonell bruk

Noe det første jeg gjorde i nettskyen gjorde var å skaffe meg en GMail-konto fra Google. Det høres kanskje ikke særlig profesjonelt ut, men avsender på mine eposter er ikke GMail, men det enkelte domene jeg bruker.

For hvert domene kan jeg boltre meg med 25,6 gigabyte (!) med e-post og store vedlegg. På et drøyt år har jeg klart å bruke kun 38 prosent av min totale kvote. Nice!

Men det beste av alt; Jeg har nesten ikke hatt problemer med eposten. Det går som en lek og mailen fungerer hele tiden uansett hvor jeg er på kloden. Jeg jobber dessuten problemfritt med epost uavhengig av flere Mac-er, nettbrett og mobiltelefoner. Nydelig!

Nyttige tidsmaskiner

Backup tar jeg automatisk via Apple-hjemmeløsningen Time Machine.

I tillegg elsker jeg å bruke Jotta.no og jeg betaler der for ubegrenset lagringsplass. Nylig kom Jotta.no også for Android og nett- brett, og dermed blir det enda lettere å hente ned lagrede dokumenter fra nett- skyen mens jeg sitter i møter. Kult!

Film og musikk i skyen

Filmer henter jeg ned fra gode skytjenester som Voddler og musikk fra Spotify. Spesielt har jeg sans for koblingen som Spotify har mot en annen skytjeneste; nemlig Facebook.

Nå går det rykter om at Spotify og Facebook skal gifte seg, så da blir det vel endre bedre interaktivitet mellom de to skytjenestene?

Etter at jeg begynte å bruke betalingsversjonen av Spotify, så har jeg ikke brukt iTunes, i hvert fall ikke til musikk. Jeg tror at mange har det sånn, og dette kan bli en utfordring for Apple dersom iCloud skal være en skybasert musikktjeneste der du får tilgang til dine egne musikkfiler.

Drop til you bop

En av mine favoritter er Dropbox, som enkelt lar meg dele dokumenter og bilder. Viste du at du kan ha Dropbox på mobilen, og distribuere mobilbildene til venner derfra?

Jeg er dessuten storbruker av skytjenesten Evernote som også lar meg dele informasjon mellom alle mine digitale duppeditter.

Fuglekvitter i skyen

Jeg er selvfølgelig på Twitter, som også ligger i skyen der ute et sted. By the way – Mobizmag.no er også på Twitter.

Og publikasjonssystemet WordPress som Mobizmag.no bruker er selvfølgelig også lagt til nettskyen.

Har det ikke vært for at min MacBook Pro trenger et operativsystem, så har jeg kanskje ikke hatt behov for en lokal harddisk? 😉

Jeg tror i hvert fall det går den veien, altså opp i nettskyen, enten du nå har Microsoft, Apple eller Linux under panseret på datadoningen.

Også med på smarttelefonen og nettbrett

Det fine med alle de nye nettskytjenestene er at de i tillegg lett kan brukes fra mine smarttelefoner og nettbrett/informasjonsfjøler uansett hvor jeg er.

Og det vi ser nå er bare en sped start av et helt nytt digitalt eventyr med Cloud Computing.

Det er som mobilgutta sier; – The sky is NOT the limit!

5 kommentarer om “Med nesa i skyen – velkommen etter Apple!

 1. HPNH: Voddler.
  Men det finnes jo egentlig ikke noen gode video-sky-alternativer for oss nordmenn (jada jada, man kan lure en iTunes kontoregistrering, men jeg vil ha noe strengt tatt er lovlig).

 2. … og ikke koster skjorta. 😉

  Når noen lager Spotify for film og video hvor man kan få tilgang til ALT for en overkommelig sum (la oss si 199,- pr måned) så er nettskyen et alternativ til lokal lagring.

  Foreløpig lager jeg meg min egen lille sky med SageTV og Orb.

 3. Du har Headweb og Voddler, ingen av dem har superbra utvalg ennå, men det blir stadig bedre og bedre.

  Bare filmbransjen snart skjønner at det er distribusjonsavtale-hysteriet og teknologi-angsten deres som ødelegger for dem, så vil dette bli mye mye bedre.

 4. @ Hans-Petter: Det er musikk som kan nytes på Spotify. Og nå er også det rettet opp i artikkelen. Takk for musikalsk innspill! 😉

Legg igjen en kommentar