TEST: HTC Incredible S nesten til topps

HTC Incredible S tar sikte på seg for å være en fantastisk smarttelefon som skal imponere sansene. Er den like utrolig også til forretningsbruk?

Incredible S ligger godt i hånden. Den sylskarpe 4” Super LCD skjermen med en oppløsning på 480×800 kommer virkelig til sin fulle rett under avspilling av filmer, visning av bilder og nettsurfing. Det er en lek å zoome inn og ut på websider i full størrelse.

Stilrent design
HTC Desire HD og Samsung Galaxy S II har samme oppløsning, men er større utformet med en skjerm på 4,3”. iPhone 4 har høyere oppløsning på en mindre telefon med 3,5” skjerm .

Med sitt sorte, blanke og stilrene design skiller ikke Incredible S seg utseendemessig fra markedets øvrige berøringstelefoner.

Størrelsen er i midtskiktet og telefonen tar mindre plass enn toppmodellene fra HTC og Samsung. Eneste jeg har å utsette på utformingen, er hvor vanskelig det er å merke forskjell på opp og ned på telefonen i mørket.

Gode bilder, videoopptak og musikkavspilling
8 magapiksel kamera med autofokus gir gode bilder i dagslys både ute og inne. Dobbel LED-blits sørger for bedre bilder i mørket og kan i tillegg brukes filmlys for videopptak i mørket. 720p videoinnspilling sørger for flotte filmopptak i HD-kvalitet.

For å få utnyttet telefonens lydkvaliteten under musikk og film, bør det medfølgende headsettet bør byttes ut.

Synkronisering av kontakter, kalender og e-post
Telefonen støtter Exchange og min jobbkonto synkroniserte kalender, e-post og kontakter raskt over 3G. I tillegg la jeg inn min private e-postkonto som er IMAP-basert. En flott funksjon viser alle e-postkontoene i en innboks, med fargekoder og sorteringsmuligheter.

Muligheten til å synkronisere notater og oppgaver fra Outlook savnes, noe som vitner om at telefonen ikke er fullt tilpasset bedriftsbrukeren.

HTC Sense
Knytning mot Twitter og Facebook synkroniserer personene mot kontakter på telefonen. For å hindre doble oppføringer gir HTC Sense mulighet for å matche kontaktene man har i Outlook, på telefonen, i Facebook og på Twitter.

Et klønete standardvalg er QWERTY-tastatur når telefonen holdes vertikalt. Skjermen er ikke tilstrekkelig stor til å treffe bokstavene. Imidlertid kan dette endres til telefontastatur i vertikalt modus og QWERTY ved e-post eller SMS i widescreenmodus.

HTC Incredible S har et eget spesialtilpasset bilpanel som gir rask tilgang til telefonens viktigste funksjoner under kjøring
HTC Incredible S har et eget spesialtilpasset bilpanel som gir rask tilgang til telefonens viktigste funksjoner under kjøring

Endelig skikkelig GPS
Telefonen har fullverdig satelittbasert GPS og ikke kun A-GPS som støtter seg på mobilmaster.

Nøyaktigheten ved navigasjon er dermed langt bedre. Forskjellen jeg opplevde på samme posisjon var 100m ved Googlenavigering mot 2-3m på GPS.

Konklusjon
HTC Incredible S er svært rask, har god skjerm og har egentlig alt man kan ønske seg av en telefon i dag.

Den er ikke spesielt utviklet for forretningsbruk, så tunge businessbrukere vil nok kunne savne noe funksjonalitet. Likevel gjør fleksibiliteten i HTC Sense og Android det mulig å tilpasse startsider og innhold til det man selv er opptatt av.

Pluss 🙂

 • Sylskarp, lyssterk og tydelig 4″ skjerm
 • Ekte GPS gir mer nøyaktig navigasjon
 • Godt kamera med 8 megapiksler og LED-blits

Minus 🙁

 • 3G, WLAN og GPS krever MYE strøm og tømmer batteriet kjapt
 • QWERTY-tastene vanskelig å treffe i telefonmodus
 • Noe dyr

Vurdering: [Rating:5/6]

2 kommentarer om “TEST: HTC Incredible S nesten til topps

 1. Bra test. 🙂

  Men et par ting: Forventer man ikke at dagens telefoner har skikkelig GPS? Selges det i det hele tatt «smarte» telefoner uten skikkelig GPS lenger? Det er jo like standard som kamera. A-GPS er ikke kun lokalisering mot mobilmaster, men en kombinasjon av disse for å få raskere «fix» enn ellers (og er følgelig en fordel 😉 ). http://no.wikipedia.org/wiki/Assisted_Global_Positioning_System

  Forskjellen på lokalisering med og uten GPS er jo enorm. Men det gjelder stort sett alle telefoner…

  Hvis man vil synkronisere oppgaver (og notater kanskje? Det har jeg aldri brukt, Evernote to the rescue!) kan man med fordel installere en egen Exchange-klient. Selv bruker jeg TouchDown (som også støtter SMS sync med Exchange 2010) og er veldig fornøyd. 🙂

 2. Takk for fine innspill. Har hørt om Evernote, men ikke testet enda.

  Touchdown har jeg ikke hørt om så det burde jeg ta en nærmere titt på. Den ser lovende ut for mer enn oppgaver også merker jeg meg.

Legg igjen en kommentar