Sterk prisnedgang på mobilabonnement

– Det første tiåret i dette årtusenet har vært preget av at de aller fleste har fått tilgang til mobil og bredbånd. Prisene har stupt, og kapasiteten har økt. Men ennå er ikke konkurransen helt på plass.

Dette sa avtroppende direktør Willy Jensen i Post- og teletilsynet i sin oppsummering til bransjen under PT-forum.

Jensen la frem en oppsummering som blant annet viser at forbrukerne i dag får svært mye mer for pengene enn for ti år siden.

Betaler bare en brøkdel

– Da jeg begynte som direktør ved årtusenskiftet, var det å snakke i mobil noe virkelig eksklusivt, og så dyrt at man måtte forte seg å si det man skulle. Nå er mobilen blitt en del av klesdrakten, bokstavelig talt, og vi betaler bare en brøkdel i forhold til tidligere, sa Jensen.

Det samme gjelder for bredbånd. Siden 2005, da bredbånd virkelig begynte å bre om seg, har kapasiteten den typiske kunden har hjemme, blitt mangedoblet.

Men prisen er ganske lik, og det vil si at kundene i dag får mye mer for pengene enn tidligere.

Konkurransen skjerpet

– Det er svært gledelig at konkurransen har blitt betydelig skjerpet i dette tiåret, og at vi nå ser at en rekke små aktører klarer å levere solide tjenester til store deler av landet, slik at forbrukerne kan velge mellom flere leverandører.

– Likevel er ikke konkurransen i bransjen god nok, og man må regne med at reguleringen av de største leverandørene vil fortsette i mange år, for å sikre at særlig de som eier nett slipper til konkurrentene på riktige vilkår, sier Willy Jensen.

Willy Jensen slutter som PT-direktør og blir Norges kommunikasjonsråd til EU 1. august 2011.

Se Willy Jensens presentasjon her. (PDF)

Legg igjen en kommentar