Gir bort gratis overfallsalarm til din mobil

Da Silje Vallestad ble kåret til årets gründerkvinne 2011 lovet hun at premien på 1 million kroner skulle gå til å utvikle en trygghetsalarm for kvinner til mobil. Torsdag er app-en her, og hun gir den bort gratis.

Torsdag lanseres Bipper bSafe for Android mobiltelefoner, men alarmtjenesten for iPhone og andre modeller er rett rundt hjørnet.

Snart er Silje Vallestad klar for lansere alarmen i USA.

SOS-knapp

Alarmen fungerer slik at du med et enkelt tastetrykk på en SOS-knapp sender beskjed til din alarmliste om at du er i trøbbel. SMS-en inneholder også en link til et kart på hvor du befinner deg.

Samtidig ringes din første kontakt på listen automatisk opp slik at du kommer i kontakt med vedkommende.

Skulle du ha behov for det kan du i tillegg aktivere en Fake Call som gjør at det ringer en inngående samtale på din mobil i tilfelle noen, for eksempel, nærmer seg deg faretruende fort.

Måtte lage noe bedre

Frykten for overfall har for lengts gjort mobilen til kvinners mest brukte trygghetsløsning. Mobilen tas opp når man går alene og føler seg utrygg, og den holdes klar i tilfelle noe skulle skje.

Noen ringer en venninne eller kjæreste for å holdes med selskap på turen hjem, mens andre snakker høyt med seg selv for å signalisere at de ikke er alene.

Har selv opplevd ubehagelige situasjoner

Hele 16.000 personer blir hvert år voldtatt eller forsøkt voldtatt i Norge i følge Voldtektsutvalgets rapport fra 2008, men kun 10 prosent blir anmeldt.

Oppslagene rundt voldtektsbølgene i Oslo denne våren har skapt økt frykt blant kvinner, og jenter av alle aldre bes ta forhåndsregler og være forsiktige.

Bipper gründer Silje Vallestad har som svært mange andre kvinner selv opplevd ubehagelige situasjoner, og bestemte seg for å utvikle en løsning som ville gjøre det enklere for jenter å slå alarm hvis de opplevde fare:

Trygghetsalarm … denne gang for kvinner

– Bipper sin mobilløsning for barn har en egen trygghetsalarm, og jeg har hele tiden ønsket meg denne alarmen til min egen telefon. Da jeg fikk høre at flere av mødrene til Bipper barna lånte barnas mobil når de skulle på byen med venninner eller ut for å jogge om kvelden, ble det tydelig at tiden virkelig var inne for å lage en egen jentealarm, sier Vallestad som tidligere i år lovte at pengepremien hun fikk på 1 million kroner som Årets Kvinnelige Gründer skulle brukes til nettopp dette.

Skal ikke føle deg utrygg

– Som kvinne skal man ikke behøve å føle seg utrygg når man er alene. Jeg har så mange ganger selv snakket høyt med meg selv på vei hjem fra jobb eller byen en sen kveld og følt meg både tåpelig og egentlig ikke spesielt mye tryggere. Hvis noe skulle skje var det jo på ingen måte sikkert at mannen min ville svare på telefonen i tide, og han ville heller ikke vite hvor jeg var. Med Bipper bSafe kontaktes så mange personer du ønsker samtidig dersom alarmen utløses, og alle får beskjed om hvor du befinner deg gjennom GPS-posisjonering. Jeg tror virkelig at bSafe kan bidra til at jenter overalt føler seg litt tryggere, sier Vallestad.

Slik gjør du det

– For å laste ned alarmen kan du sende en gratis SMS til 2077 med kodeordet BSAFE. Du får da en link direkte til en mobil side hvor du kan sjekke om du kan få alarmen og laste ned, avslutter Vallestad, som oppfordrer alle til å ta sine forhåndregler denne sommeren, med eller uten mobil.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com