Verdens tynneste nettbrett kommer i august

I august kommer Galaxy Tab 10.1 til norske butikker. Det nye nettbrettet er ikke bare tynt, med den store skjermen på 10,1 tommer får du også enda større opplevelser.

Dette er ikke bare takket være skjermens størrelse, men også fordi det har operativsystemet Android 3.1 spesielt tilpasset nettbrett.

Samsung lanserte sitt forrige nettbrett Galaxy Tab i september i fjor.

Nå utvider Samsung porteføljen med verdens tynneste nettbrett Galaxy Tab 10.1, som er både større og lettere enn sin forgjenger.

Galaxy Tab 10.1 kommer i butikk i august mens Galaxy Tab 8.9 kommer i september. Du får også begge nettbrettene i en WiFi-versjon.

Avslappet men likevel oppkoblet …

På sommeren vil man gjerne være avslappet og oppkoblet. Med Galaxy Tab 10.1. kan du surfe på nettet rett fra hengekøya, og la deg underholde av musikk, nyheter og filmer.

I tillegg kan du med det nye nettbrettet maile, sende SMS, spille eller kommunisere med venner via Facebook.

For å gjøre det ekstra enkelt kan du samle all korrespondanse på ett sted − Samsung Social Hub.

Har Android 3.1

Galaxy Tab 10.1 er tynn, lett og smart.  Nettbrettet er kun 8,6 millimeter tynt og veier bare 595 gram, noe som gjør det enkelt å ta med seg.

Både Galaxy Tab 10.1 og 8.9 er basert på den nye plattformen Android 3.1, som er spesielt tilpasset nettbrettenes format. Den store skjermen gir brukeren bedre lese-, film- og spillopplevelser, sammenlignet med for eksempel en smarttelefon.

Ekstra muskler når du trenger det

Samsungs nye nettbrett er i tillegg utstyrt med ekstra muskler i form av en gigahertzprosessor med doble kjerner og nedlastningshastighet på 21 MB per sekund, som gjør det mulig å vise flere programmer og ha åpne flere vinduer samtidig uten at prestasjonen påvirkes.

Fakta

 • Galaxy Tab 10.1 måler 256,6×172,9×8,6 millimeter, veier 595 gram, skjerm 10,1 tommer, 16 eller 64 GB internminne. I butikk i august.
 • Galaxy Tab 8.9 måler 230,9×157,8×8,6 millimeter, veier 470 gram, skjerm 8,9 tommer, 16 GB internminne. I butikk i september.
 • Begge nettbrettene har: LCD-touchskjerm med oppløsning 1280×800 piksler (wxga). Operativsystemet er Android 3.1, en gigahertzprosessor med doble kjerner. Bakre kamera med tre megapiksler og LED-fotolampe. Fremre med to megapiksler. Innebygd 3G-modem med støtte for mobilt bredbånd opp til 21 MB per sekund, WiFi802.11 (a/b/g/n), USB 2.0, bluetooth 3.0. Allshare, Social Hub og Music Hub. Støtter Swype. Spiller de fleste lyd- og bildeformat inkludert Flash 10.2. Filmer HD 720p.

Dette vil de koste

 • Galaxy Tab 10.1 med 3G 5000 kr. Wifi-versjon 4000 kr.
 • Galaxy Tab 8.9 med 3G 4700 kr, WiFi-versjon 3800 kr.

 

8 kommentarer om “Verdens tynneste nettbrett kommer i august

 1. Godt spørsmål som jeg ikke har svaret på, men hvorfor skulle man ønske å ringe med en 10 tommers tablet?

 2. Fordi jeg nå har sjutommeren, og kvitter meg med pcen, så trenger en mobil+pc i ett. Orker ikke lenger ha en pc jeg ikke trenger, da alt jeg trenger gjør jeg via mobilen. Trenger derfor en litt større;)

 3. …men ser du for deg å drasse med deg en 10 tommer overalt?

  Jeg prøvde å bruke Galaxy Tab’en (syvtommeren) som mobil et par uker på forskjellige tider av året, men det ble rett og slett for kronglete.

  Brukte BT headset, og det fungerte bra, men det var stadig upraktisk å måtte bære med seg syvtommeren forskjellige steder.

  Om vinteren fungerte det stort sett greit for da hadde jeg store nok jakkelommer til Tab’en, men nå om sommeren blir den stort sett liggende igjen hjemme eller i sekken.

  Ser godt for meg å kjøpe en 10 tommer, men den blir isåfall erstatning for syvtommeren og laptop’en, ikke mobilen.

 4. Jeg har aldri hatt noe problem få med sjutommeren rundt, passer i alle bukselommer,hehe. Men jeg skjønner hva du mener. Men ser man etter en erstatning for både pc og mobil, er jo denne helt i blinken.

 5. Da har du nok betydelig større bukselommer enn meg 😉

 6. Helt vanlige ola-, dress-, og joggebukselommer. Hender den glir ut og faller på gulvet når jeg kjører:P

 7. Wifi og 3G – fritt frem for å ringe med Google Talk, Skype, Viber, Telio Phone, etc, etc, etc… Bedre lyd, og video i tillegg…. Vanlig GSM-lyd er «avleggs» 🙂

Legg igjen en kommentar