Hevder at flere nettbrett gir nervøse IT-sjefer

Minst en halv million nordmenn kan skaffe seg nettbrett i løpet av året. Det får IT-sjefer over hele landet til å kaldsvette, påstår Anders Lindgren i Steria.

Over to av fem IT-sjefer frykter at nettbrettenes inntog øker trusselnivået på norske arbeidsplasser. Dette kommer fram i den årlige norske undersøkelsen ”IT-sjefens utfordringer” som Synovate har gjennomført for Steria.

– Tiden da IT-avdelingen kun måtte holde styr på én arbeidsstasjon per ansatt er definitivt forbi. Nå jobber vi også via smarttelefoner og nettbrett, og antall enheter som må sikres øker hele tiden, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria.

River vekk nettbrett

Nettbrett som iPad, Samsung Galaxy og Xoom opplever en enorm salgsøkning.

I løpet av 2011 forventer analyseselskapet Gartner at salget vil øke med 181 prosent på verdensbasis, til 55 millioner enheter.

I Norge vil vi kjøpe mellom en halv million og én million nettbrett innen året er omme, ifølge ulike estimater.

I tillegg kommer et enormt antall smarttelefoner.

Smarttelefoner er også en sikkerhetstrussel

Lindgren påpeker at et økende antall enheter bare er én av utfordringene IT-avdelingene nå står ovenfor.

Med nettbrett og smarttelefoner øker også kompleksiteten rundt IT-sikkerhet kraftig.

– Tidligere kunne arbeidsgiver i stor grad bestemme – og begrense – hvilke maskiner og hvilken programvare ansatte skulle jobbe på. Nå kommer en hel rekke systemer inn bakdøren. Det blir plutselig mye mer å ta hensyn til, og sjansen for at noe går galt øker, sier han.

Kryptering må til

Flere mobile arbeidsenheter betyr også at flere enheter mistes eller stjeles, noe som kan medføre at forretningskritisk informasjon kommer på avveie.

Problemstillingen kan til en viss grad løses ved hjelp av kryptering samt gode passordrutiner, eller ved å hindre at det lagres bedriftsintern informasjon på lokale enheter.

– Ikke vær for stivbent

Samtidig som Lindgren ber norske bedrifter og organisasjoner om å være på vakt, advarer han mot å innføre for stivbente regler for mobile enheter.

– Det er ikke særlig konstruktivt å nekte medarbeidere å bruke nettbrett og smarttelefoner på jobb. Da går arbeidsplassen glipp av alle fordelene som ligger i mobilitet, som økt effektivitet, tilgjengelighet og fleksibilitet, understreker han.

Foto: Johnny Syversen / Steria

Legg igjen en kommentar