Smartelefonen som kan få Nokia populær igjen

Nokia lanserte i dag N9, en ny smarttelefon som kommer i tre farger og har operativsystemet MeeGo under panseret. Men er det nok til å hamle opp med andre smarttelefon-konkurrenter som Apple, HTC og Samsung?

Nokia har det siste året ikke vært førstevalget til norske businessfolk. Dette skyldes at de ikke har hatt smarttelefoner som ikke har vært i nærheten av det toppmodellene til HTC og Samsung presterer. Men med Nokia N9 kan ting endre seg.

Nokia har sittet på gjerdet lenge nok, og det kan se ut som de har plukket opp ideer fra Apple, HTC og Samsung. Du trenger ikke finne opp hjulet på nytt i denne bransjen.

I hvert fall ser det slik ut etter å ha studert spesifikasjonene til Nokia N9, samt sett videoer av nyvinningen.

Swipe over skjermen

Nokia N9 kommer med et design hvor hjem-tasten er erstattet med én enkel bevegelse: et sveip med fingeren over skjermen. Uansett hvilken applikasjon du befinner deg i, vil en enkel berøring med fingeren over skjermen bringe deg hjem til startskjermen. Les mere om Swipe her.

Brukergrensesnittet har tre startskjermer som gir rask tilgang til brukerens vanligste handlinger: bruke applikasjoner, holde seg oppdatert med varsler og sosiale medier, samt effektivt å kunne bytte mellom aktiviteter.

Bruker polykarbonat

Nokia N9 er et resultat av avansert industridesign og håndverk. Hovedkonstruksjonen er utformet med ett enkelt stykke polykarbonat som glir sømløst over i skjermens kurvede glass.

Den dyp sorte skjermen gir et inntrykk av at brukergrensesnittet flyter på overflaten av telefonen.

Nokia N9 rommer også det siste innen kamera, navigasjon og lydteknologi som kompletterer opplevelsen.

Har laget bedre brukeropplevelse

–  Med Nokia N9 ønsket vi å finne frem til en ny og bedre brukeropplevelse. Derfor har vi fornyet både maskinvarens og programvarens design, sier Bjørn Egil Brekke, produktsjef i Nokia Norge.

– Vi erstattet for eksempel hjemtasten med en bevegelse på skjermen, noe som gir en mer naturlig og direkte opplevelse av teknologien, sier han.

Full skjerm og en overflate fri for knapper

I fraværet av en hjemtast, kommer applikasjonene virkelig til sin rett på den store skjermen.

AMOLED-skjermen er 3,9 tommer stor og laget av et ripesikkert, kurvet glass.

Polykarbonatet i konstruksjonen gjør at antennen yter bedre. Dette betyr bedre mottak, bedre stemmekvalitet og færre brutte samtaler.

Kamera, kart og multimedia

Åtte megapikslers oppløsning, Carl Zeiss-optikk med autofokus, vidvinkellinse, videoopptak i HD-kvalitet og  stor objektivåpning gir gode kameraegenskaper, også i omgivelser med lite lys.

Egenskapene plasserer N9 blant de aller beste kameramobilene på markedet, hevder Nokia bramfritt.

Nokia N9 kommer med bil- og fotgjengernavigasjon med stemmeveiledning, og med en egen ny kjøreapplikasjon, kan du sette deg i bilen og starte navigasjonen umiddelbart.

Se video i ekte 16:9 bredskjermformat. Nokia N9 er først ut med Dolby Digital Plus-dekoding og Dolby Headphone-teknologi, noe som gir surround-opplevelse med ethvert headset.

Touch i utvikling

Nokia N9 er utstyrt med Near Field Communication (NFC) trådløs teknologi.

Dette gjør at du enkelt kan dele bilder og videoer mellom enheter ved å berøre dem mot hverandre.

Du kan også koble dem til blåtanntilbehør som for eksempel de nye NFC-utstyrte trådløse høyttalerne Nokia Play 360°, og du får super musikkopplevelse i surround gjennom én enkel berøring.

Pris ikke fastsatt

Nokia N9 kommer i tre farger – svart, blå og rosa med stort nok minne til å håndtere store mengder innhold: 16GB og 64GB.

N9 kommer i butikk senere i år.

På nettet har Mobizmag.no lest at telefonen skal komme i butikk i slutten av tredje kvartal, men dette vil ikke Nokia bekrefte.

Tilgjengelighet og priser vil kommuniseres nærmere salgsstart, skriver Nokia i en melding.

1 thought on “Smartelefonen som kan få Nokia populær igjen

  1. Kan ikke Nokia heller få ut finger’n ang. Windows Phone?

Legg igjen en kommentar