Smart app du trenger på ferieturen

Snart er det sommerferie. En innebygget karttjeneste i HTC-mobiler finner veien til feriedestinasjonen – uten at du må betale datatrafikk i utlandet.

Et kart som skal brettes ut 14 ganger for å finne veien på ferien, det er ikke tingen.

Derfor har HTC utviklet karttjenesten HTC Locations, som gir eierne av alle nyere HTC smarttelefoner muligheten til å laste ned kart fra hele verden til smarttelefonen sin før de drar til utlandet.

På ferien kan de deretter bruke kartene uten å måtte betale for datatrafikk.

Finn raskere frem

– Flere og flere bruker smarttelefonene sine til å finne veien og har blitt vant til alltid å ha et veikart for hånden i smarttelefonen. Når man så reiser til utlandet og må slå av internett-tilkoblingen på grunn av de relativt høye prisene på dataroaming, mister man plutselig tilgangen til kartene. Og det er et problem når det nettopp er i utlandet du ofte trenger hjelp til å finne veien, sier Peter Frølund, som er nordisk direktør hos HTC.

Kart over 83 land

For å løse dette har HTC laget karttjenesten HTC Locations, som gir muligheten til å laste ned kart fra 83 land til en HTC smarttelefon – helt uten kostnad.

Locations kan via telefonens GPS-tilordning angi telefonens plassering på det aktuelle kartet og til og med vise hvilke restauranter, hoteller, legekontorer, bensinstasjoner, severdigheter og transportmuligheter som finnes i nærheten.

Det samme gjelder for bilnavigasjon, som brukerne kan kjøpe og laste ned på smarttelefonen. Det koster for eksempel ca 36 kroner for navigasjonstjenesten i 30 dager i Frankrike.

Bak ligger HTC Sense

Locations er en blant flere brukbare funksjoner som HTC smarttelefoner er «født» med. Årsaken er HTC Sense.

– Når vi utvikler smarttelefonene våre, har vi alltid brukerens hverdag som utgangspunkt. Vi kaller tankegangen for HTC Sense, og det handler kort fortalt om å utvikle smarttelefoner som skal gjøre brukerens hverdag enklere og morsommere. Det tok oss ett og et halvt år å utvikle HTC Locations, og det er det verdt når kundene våre nå kan bruke smarttelefonen deres til å finne veien – uansett hvor de befinner seg, sier Frølund.

Stiller klokken automatisk

Brukere av en HTC-smarttelefon opplever et annet eksempel på HTC Sense når de reiser mellom tidssoner. Dermed trenger de ikke å stille klokken fram eller tilbake. Det gjør HTCs smarttelefoner automatisk.

Det betyr også at alle avtaler i kalenderen også stemmer med den nye tidssonen.

Mere info om Locations og HTC Sense

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com