Bekymret over feilsituasjonene hos Telenor

Post- og teletilsynet (PT) har nå oversendt sin rapport til Samferdselsdepartementet (SD) om det siste utfallet i Telenors mobilnett, som skjedde fredag 17. juni. Les rapporten her.

Link til rapportene er nederst i artikkelen

PT peker på alvoret i utfallene den siste måneden og ber Telenor vurdere om de på noen måte kan henge sammen.

Dette er den tredje rapporten på kort tid som går fra PT til SD.

Den første gjaldt det doble fiberbruddet 23. mai, den andre gjaldt de omfattende problemene 10. juni og den tredje gjelderutfallet 17. juni.

Fikk raskt kontroll over situasjonen

PT har nå gått gjennom rapporten fra Telenor om hendelsen 17. juni, og den viser at Telenor fikk kontroll på situasjonen etter relativt kort tid.

Dette skyldes antakelig erfaring fra utfallet 10. juni, hvor feilsituasjonen i nettet var ganske lik.

Utfallet 17. juni varte i om lag tre og en halv time og rammet først og fremst Nordvestlandet, Midt-Norge og deler av Nord-Norge.

PT er tilfreds, men likevel bekymret

PT uttrykker i rapporten tilfredshet med at Telenor synes å ta situasjonen på fullt alvor og bruker mye ressurser på å forsterke nettet.

Likevel sier tilsynet at det er bekymret over at selve ”rotårsaken” til utfallene de to fredagene på rad ennå ikke er funnet.

PT mener det er alvorlig at hendelser kan utløse omfattende feilsituasjoner i mobilnettet til Telenor uten at selskapet har klart å identifisere den eksakte feilårsaken.

Les Telenors rapport til PT her (sladdet versjon – ekstern link hos PT)

Les PTs rapport til SD her (ekstern link hos PT)

Legg igjen en kommentar