Gjør elbil-opplevelsen bedre med mobilen

Ingen annen by har like mange elbiler per innbygger som Oslo. Nå kjører også redaksjonen til Mobizmag.no med elbil, med god hjelp av mobiltelefonen.

Den største utfordringen for en elbil-sjåfør er rekkevidden. Spesielle forhold i Norge som bratte bakker og kalde vintre gjør at rekkevidden som regel blir betydelig mindre enn hva produsentene skryter av.

Å lade en elbil tar timer, derfor er det for mange av oss helt nødvendig å få ladet opp bilen når vi er ute på tur for å komme oss helt hjem igjen.

Heldigvis har Oslo kommune vært fremtidsrettet og bygget ut mange ladestasjoner spredd rundt omkring i byen vår, men hvordan skal du finne disse ladestasjonene?

Her er det mobiltelefonen eller GPS-en kommer inn i bildet. Vi har sett litt på hvilke alternativer du har.

Nettstedet Ladestasjoner.no er en nettsted og en database som holder oversikt over alle ladestasjoner i Norge. De har også inngått samarbeid med flere mobil-applikasjonsutviklere for å lage mobile tjenester.

Les hva Mobizmag.no tidligere har skrevet om Ladestasjoner.no.

LadeNå!

LadeNå! er utviklet av Apphuset AS
Har du en iPhone eller Android mobil kan du laste ned gratis-applikasjonen LadeNå!. Denne applikasjonen viser alle ladestasjoner på et kart og du kan filtrere på om du kun vil se gratis ladeplasser eller også de som koster penger (privateide).

Nearby Norge
Nearby Norge har vi skrevet om før. Dette er en norskutviklet kart og søketjeneste som også viser deg ladestasjoner. Applikasjonen finnes for iPhone, Android og andre mobiltelefoner med støtte for Java applikasjoner.

TomTom og Garmin
Har du en TomTom eller Garmin GPS montert i elbilen din kan du laste ned POI database fra nettsidene til Ladestasjoner.no.

Hvilken skal jeg velge?
Hvis du har en dedikert GPS i bilen av merket TomTom eller Garmin så legger du selvfølgelig til POI databasen.

På mobiltelefon, så er LadeNå! helt klart den mest brukervennlige løsningen hvis vi kun konsentrer oss om å finne nærmeste ladestasjon. Nearby Norge applikasjonen fungerer dog på mange flere mobiltelefoner og gir mye mer nytte enn bare å lete etter ladestasjoner.

Siden begge er gratis, så er det egentlig bare å laste ned og prøve begge for å finne din favoritt.

Foto: Trond Heggelund

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com