WiMP har fått 300 000 betalende brukere

Den norskutviklede musikkstreamingtjenesten WiMP passerer nå 300 000 betalende brukere, etter rask vekst i løpet av våren.

Samtidig har 100 000 Canal Digital-kunder allerede begynt å bruke tjenesten.

Antallet brukere av WiMP er dermed tredoblet siden starten av året, da 100 000 brukte WiMP i tre land.

Tjenesten nådde 200 000 abonnenter i starten av mai, etter at WiMP også ble lansert i Sverige, og nå har antallet altså økt videre til 300 000.

Øker trykket i sommer

– Fler og fler oppdager fordelene med WiMP, og den siste måneden er det spesielt i Norge via Canal Digital som vi har sett rask vekst, men også i Sverige og Portugal. I Danmark øker vi trykket i sommer for å hjelpe enda flere danske brukere å få opp øynene for streaming, sier administrerende direktør Gunnar Sellæg i Aspiro.

WiMP er foreløpig tilgjengelig i fire land; Norge, Sverige, Danmark og Portugal, det siste via en white label tjeneste, og til høsten lanseres tjenesten også på Irland.

Helhetlig løsning

I Norge tilbyr Canal Digital 700 000 kunder WiMP inkludert i TV-abonnementet, og TV-distributøren kan i dag melde om høy interesse på kort tid.

– I løpet av tre måneder har 100 000 av våre TV-kunder aktivert musikktjenesten, det tilsvarer alle innbyggerne i Drammen og Tønsberg kommune. Vi har fått veldig positive tilbakemeldinger på at vi nå tilbyr et helhetlig TV- og musikktilbud, og gleder oss stort over at så mange har tatt musikktjenesten i bruk på så kort tid, sier Kenneth Tjønndal Pettersen, som er informasjonsdirektør i Canal Digital.

Vil betale for musikk

WiMP publiserte denne uken også en ny befolkningsundersøkelse gjennomført av Norstat som viser at skandinavisk ungdom er klare for å betale for en musikkstreamingtjeneste, bare tjenesten er god nok.

Sverige er det landet som har kommet lengst i utviklingen, tett fulgt av Norge og med Danmark litt etter.

For å bidra til en raskere utvikling i Danmark vil Aspiro tilby gratis WiMP til alle danske brukere i sommer.

2 thoughts on “WiMP har fått 300 000 betalende brukere

  1. Skal vurdere å bytte når WiMP tilbyr et API, slik som, men forhåpentligvis bedre enn Spotify. 🙂

  2. Enig med Moskus. Har Sportify Premium i dag, og vil ikke vurdere å bytte før Wimp får åpen API.

Legg igjen en kommentar