Har etablert verdens nordligste LTE-nettverk

Telenor har med utstyr fra Huawei fått etablert verdens nordligste LTE-nettverk i Longyearbyen på Svalbard. Resultatet er nedlasting på 100 Mbit/s.

Basestasjonen er plassert på Svalbard, 78°13′N, hvor ekstreme værforhold og temperaturer ned til minus 50 ℃ om vinteren er en del av omgivelsene.

Huawei sitt LTE-utstyr har vist seg å være svært stabilt i ekstreme værforhold og Telenor, som har levert tjenester på Svalbard i 100 år, har gitt Huawei oppdraget med å videreføre servicen på Svalbard.

100 års telehistorie

Det er 100 år siden Telenor bygget det første telegraftårnet på Svalbard, og i disse dager lanserer de den første LTE-basestasjonen.

Huawei vil hjelpe Telenor å opprettholde sin ledende teknologiske posisjon gjennom alt fra radiobølger til trådløst bredbånd.

Nedlasting på hele 100 Mbit/s

Basestasjonen som ligger i Longyearbyen, verdens nordligste by, bruker Huawei sin SingleRANLTE-løsning.

Under åpningen av basestasjonen kunne fremmøtte teste ut nettverket og de ble belønnet med jevn og stabil streaming av HD-video med en nedlastningshastighet på 100 Mbit/s.

Har oppgradert kommunikasjonstilbudet

– Svalbard har i de senere årene endret seg radikalt, og vi har kontinuerlig oppgradert kommunikasjonstilbudet for innbyggerne. Lanseringen av dette avanserte LTE-nettverket markerer neste skritt i vår utvikling, sier Harald Norvik, styreleder i Telenor Group.

Har jobbet for Telenor i to år

– Gjennomføringen av LTE-lanseringen på Svalbard viser at det trådløse utstyret til Huawei er i stand til å yte optimalt i de mest ekstreme værforhold. Det har vært en ære å samarbeide med Telenor, og vi er stolte av å kunne tilby dette avanserte kommunikasjonstilbudet til innbyggerne på Svalbard, sier Berit Kjøll, direktør i Huawei Norway.

Les også: Skal få Huawei på rett Kjøll

Huawei har vært den eneste trådløse leverandøren for Telenor Norge siden 2009, og er ansvarlig for innsatsen rundt moderniseringen av hele GSM/UMTS-nettverket i Norge.

Legg igjen en kommentar