Nordmenn surfer minst på mobilen

Statestikk utgitt av Post- och telestyrelsen i Sverige viser at vi nordmenn surfer minst på mobilen sammenlignet med våre nordiske naboer.

Til tross for at Telenor hevder å ha undervurdert hvor mye nordmenn bruker sine smarte telefoner til å surfe med, så er vi altså det landet i norden som surfer minst målt i datatrafikk per abonnent.

I 2010 surfet vi halvparten så mye som en gjennomsnittlig svenske.

Mengden datatrafikk vi genererte per abonnent gikk også ned fra 2009 til 2010. Det var kun Norge og Island som opplevde en nedgang.

– Man kan undre seg litt over at undersøkelsen viser at veksten i antall mobile bredbåndsabonnement er sterk i alle de nordiske landene, mens Norge har en svakere utvikling, sier direktør Willy Jensen i PT.

Tretti prosent av innbyggere i Finland har nå et dedikert abonnement for mobilt bredbånd. Tilsvarende andel er atten prosent i Sverige, fjorten prosent i Danmark, tolv i Norge og elleve i Island. Bruken av fast bredbånd er tilsvarende noe lavere i Sverige og Finland.

Svakere vekst i Norge
Veksten i bruk og mobil data abonnenter er også lavere i Norge enn i våre naboland.

I 2009 var det også svenskene og finnene som brukte mest data over mobilen, men ulikhetene mellom landene er blitt større det siste året. Spesielt er veksten svak i Norge i forhold til de andre landene.

– Det er vanskelig å peke på en bestemt årsak til at veksten er mindre i Norge enn i de andre landene. Norge har en relativt lav andel mobilt bredbåndsabonnement og en relativt høyere andel fast bredbåndsabonnement, forteller Jensen.

Priser og dekningsgrad for mobilt bredbånd kan også være faktorer som bidrar til disse forskjellene. Dersom man ser på bruken for de dedikerte abonnementene for mobilt bredbånd er svenskene også de mest aktive brukerne.

2 kommentarer om “Nordmenn surfer minst på mobilen

  1. Jøss, det hadde jeg aldri trodd!

    Jeg er iallfall blant dem som drar snittet godt opp. 😀

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com