Android 2.3.3 for Galaxy Tab er her!

Den mye omtalte oppgraderingen til Samsung Galaxy Tab er endelig her. Vi har oppgradert vårt nettbrett og det er endel nyheter å finne.

Det eneste nettbrettet som har fått noe særlig positiv omtale i norsk presse utenom iPad er Samsung sin syv tommers Galaxy Tab. Denne kom med Android 2.2, og det har lenge gått rykter om at denne skal få en Android 2.3 oppgradering.

Fra fredag 8. juli ble en firmware oppgradering til Android 2.3.3 tilgjengelig via PC programvaren Samsung Kies.

Problematisk oppgradering
Vi i redaksjonen hadde store problemer med å få denne oppgraderingen inn, og endte med å reinstallere Samsung Kies, maunelt slette alle Samsung drivere, reinstallere dem, samt nullstille Galaxy Tab’en. Tre timer etter at vi startet satt vi tilslutt med en jomfruelig Galaxy Tab med Android 2.3.3.

Galaxy Tab’en er nå merkbart mer responsiv og Samsung har endret litt på standard fonter og ikoner. De fleste tjenestene Samsung hadde på Galaxy Tab’en fra før har fått noen minimale ansiktsløftninger.

Nye applikasjoner
Samsung har også inkludert to nye applikasjoner, Pulse og Sketchmemo.

Pulse er en ganske lekker RSS leser med et stort bibliotek av feeds du kan abonnere på, samt at den kan integreres med Google Reader.

Sketchmemo er en notatapplikasjon der man kan tegne i tillegg til å skrive notater. Disse kan så eksporteres til epost eller som bildefil.

Vi har ikke brukt Galaxy Tab med Android 2.3.3 mange timene ennå, men det ser absolutt ut til å være verdt tiden å oppgradere nettbrettet. Vi irriterer oss derimot grønn over at Samsung ikke klarer å publisere slike oppgraderinger via OTA, men at man tvinges til å bruke den utrolig dårlige programvaren Samsung Kies.

Samsung Kies for Mac
En kuriositet er at Samsung Kies nå finnes i beta for Mac OS X, men at denne visstnok foreløpig ikke støtter firmware oppgraderinger.

6 thoughts on “Android 2.3.3 for Galaxy Tab er her!

 1. Kies for Mac OS støtter ikke firmware oppgraderinger? Hva skal man bruke det til da egentlig?

 2. Synkronisering av musikk og bilder.

  Regner med at firmware oppgraderinger blir støttet etterhvert, det er i menyene, bare ikke aktivt.

 3. Ingen oppdatering i min Kies. Skal ikke alle i Norge ha fått denne nå?

 4. Er det mulig å få en detaljert beskrivelse av hvordan dere oppgraderte?
  Innstallerte, slettet og reinnstallerte de samme driverne i Kies?
  Hva heter disse driver-filene, hvor mange snakker vi om?
  Hvordan nullstiller man sin Galaxy tab?

  Jeg har en Galaxy Tab 7 WiFi, kjøpt i USA i oktober med 2.2 innstallert. Dog uten norsk språk tilgjengelig og ingen oppdatering mulig via Kies, som er et idiotprogram som dere sier. Skulle så gjerne fått slettet 2.2 og innstallert 2.3.3 som der har klart, men sliter. Antar norsk er med i en slik oppgradering til 2.3.3?

Legg igjen en kommentar