Huawei lanserer mobil betaling

Huawei lanserer i samarbeid med en mobiloperatør og Mastercard, verdens første kommersielle tilgjengelige telefon for mobil betaling og NFC-applikasjoner.

Brukere kan dermed benytte smarttelefonen T20 fra Turkcell til betaling, informasjonsdeling, deling av elektroniske visittkort, digital markedsføring, bedrifts- eller personlig ID-kort, elektroniske billetter og lignende.

NFC-teknologi gjør det mulig for to enheter, som ikke er mer en 10 cm fra hverandre, å trådløst overføre små mengder med data både frem og tilbake.

Smarttelefonen T20 fra Turkcell kan konfigureres til både debet- og kredittkort. For å gjennomføre en betaling trenger kunden kun å holde sin enhet inntil en betalingsterminal som er klargjort for NFC-betaling.

– “NFC er en veldig spennende teknologi som ved full utnyttelse vil forbedre internettopplevelsen på mobil med blant annet enklere sosial samhandling, raskere trådløs tilkobling, økt sikkerhet og utvidede muligheter for elektronisk handel. Turkcells smarttelefon T20 er et stort og banebrytende skritt innen bransjen for elektronisk handel, noe vi tror brukerne ivrig vil omfavne,” sier Daniel Edlund, Nordic Communications Manager i Huawei.

T20 er en videreutvikling av telefonmodellen Huawei Sonic.
Smarttelefonen er basert på Android, har en 3,5 tommer stor berøringsskjerm med HVGA-kapasitet og et kamera med 5.0 megapiksler. Telefonen inneholder UICC (“Universal Integrated Circuit Card”), NFC – SWP (Near Field Communication) (“Single Wire Protocol”) og er bygget på en Android-plattform.

Legg igjen en kommentar