Lenovo lanserer iPad-killer for business

Lenovo lanserer et Android-nettbrett rettet mot businessbrukere med høye sikkerhetskrav men som også ønsker å bruke nettbrettet til fritidssysler.

Det nye nettbrettet er knyttet til Android Market og Lenovos App Shop, med tilgang til flere tusen apps. Lenovo lanserer altså med dette brettet sin egen app store kalt Lenovo App Shop.

I følge Lenovo er ThinkPad Tablet det første fullgode arbeidsnettbrett, og selskapets første nettbrett basert på Googles operativsystem Android 3.1.

-Vi har laget et nettbrett for bruk i jobben, men som også har mer fritidsbaserte nettbretts egenskaper, sier salgsdirektør Anders Lersveen i Lenovo.

Maskinene kommer med NVIDIA-Tegra2 2-kjerne mobile grafikkprosessorer. Denne GPU-en er spesielt designet for å kunne håndtere mange parallelle oppgaver, for raske nettsøk og for avanserte spill og andre grafiske funksjoner, kombinert med lavt strømforbruk og lang batterilevetid – opp til 8 timer med WiFi.

Vekten er på snaue 0,75 kilo, med 10.1 tommer WXGA-skjerm (1200×800) og IPS-skjerm for 178 graders innsyn, opp til 1 GB DDR2 minne og opp til 64 GB SSD lagringsenhet.

-ThinkPad Tablet kombinerer gode medie- og underholdningsfunksjoner med jobbens krav til sikkerhet, pålitelighet og administrasjon, sier Lersveen.

Noen andre spesifikasjoner

 • Digital penn (hvis ønskelig)
 • Full USB-port
 • Full port for SD-kort
 • Mini HDMI
 • Corning Gorilla Glass som gir ripebeskyttet skjermoverflate
 • 2GB gratis minne i skyen
 • SD-kort kryptering
 • Mulighet for frakopling hvis PC mistes og anti-tyveri programvare

Lenovo ThinkPad Tablet er tilgjengelig i Norge fra september, og vil koste fra rundt 3.700 kroner til rundt 5.100 kroner, inklusiv merverdiavgift.

1 thought on “Lenovo lanserer iPad-killer for business

 1. Som Lenovos dingser generelt ser denne MEGET bra ut. Men «2 GB lagring i skyen» kunne vært minst tidoblet. Og trenger vi egentlig en «App Store» til?

  Utenom det: I WANT! 😀

Legg igjen en kommentar