TEST: Huawei Nero – Billig, men bra nok?

Har ferien brukt opp hele mobil-budsjettet? Huawei har nok en toppmodell til en pris som burde passe selv de mest slunkne ferielommer.

Huawei sin nye toppmodell har på papiret svært gode spesifikasjoner, og med sin 4,1 tommers skjerm og særegne design er den en telefon det er umulig å bite seg merke i.

Telefonen leveres med Android 2.2 uten spesielle tilpasninger, og med en litt halvferdig oversettelse til norsk. Vi skulle ønsket oss at vi fikk nyeste versjon av Android, spesielt siden Huawei ikke har gjort noen tilpasninger til operativsystemet slik de fleste andre produsentene idag gjør.

Telefonen har ikke Dual Core, og har kun 5mpx kamera, men ellers skilter den med veldig bra spesifikasjoner. Skjermen er av typen Gorilla glass som er svært solid og ripebestandig. Desverre er også skjermen telefonens store skuffelse.

Blass skjerm
Skjermen har en veldig fin størrelse, 4,1 tommer, men den oppleves som svært blass og lite responsiv. Når skjermen i tillegg er mer eller mindre ubrukelig ute i direkte sollys så faller telefonen fort igjennom i det relativt aggresive segmentet Huawei har lagt telefonen.

Vi er skuffet over skjermen fordi skjermen på forgjengeren, Huawei Titan var så bra. Denne skjermen holder ikke mål hverken mot forgjengeren eller konkurenter i samme prissjikte.

Konklusjon
Telefonen har alt som skal til for å gjøre suksess i prissjiktet +/- 3000 kroner, men faller desverre igjennom med en meget svak skjerm. Det finnes betydelig bedre alternativer til bare noen få hundrelapper mer.

Pluss 🙂

  • Lekkert og annerledes design
  • Innebygget WiFi ruter
  • Meget bra batteritid

Minus 🙁

  • Blass og lite responsiv skjerm
  • Ikke nyeste versjon av Android
  • Noe halvferdig oversettelse i menyene

Se også vårt bildegalleri.

Vurdering: [Rating:3/6]

Legg igjen en kommentar