Nasjonal sikkerhetsekspert til Norman

En av landets fremste datasikkerhetsfolk, avdelingsdirektør Christophe Birkeland i NorCERT, har begynt som ny utviklingsdirektør i Norman.

Christophe Birkeland tiltrådte sin nye stilling i Norman den 1. august.

Han tok med seg mer enn 14 års erfaring fra datasikkerhetsbransjen til den nye stillingen.

Birkeland har gjennom NorCERT og Nasjonal Sikkerhetsmyndighet arbeidet med å varsle og bistå myndighetene i å håndtere alvorlige dataangrep mot Norge.

Med den erfaring og kompetanse som Birkeland tilfører Norman fester selskapet grepet som det ledende kompetansesenteret innen IT-sikkerhetsbransjen.

Faglig tungvekter

− Vi bør være stolte over at en norsk bedrift er helt i verdenstoppen innen datasikkerhet. Jeg ser frem til de utfordringene denne stillingen bringer med seg og er veldig fornøyd med å kunne bidra med utvikling av ny teknologi for selskapet, sier Birkeland.

Normans teknologisjef Ståle Ekelund er strålende fornøyd med å sikre seg det han anser som en av fagets virkelige tungvektere.

Sikrer mot fremtidige trusler

− Det er med stor glede at vi ønsker Christophe velkommen til Norman. Hans erfaring og kompetanse vil ytterligere styrke selskapets kjernevirksomhet, som er å utvikle nye løsninger som sikrer våre kunder mot fremtidige trusler. Det er en spennende tid for selskapet, og Christophe vil få de utfordringene han ønsker for å ta ut sitt imponerende kompetanseregister, sier Ekelund.

Fikk pris for sitt arbeide

Birkeland har fra tidligere, i tillegg til omfattende erfaring fra bransjen, både en mastergrad og en doktorgrad fra NTNU innen datateknologi, fysikk og matematikk.

Hans mangeårige engasjement for å spre kunnskap om utviklingen i trusselbildet innen informasjons- og kommunikasjonsteknologi sikret han i 2009 den prestisjetunge Itakt prisen.

Foto: Nasjonal Sikkerhetsmyndighet

Legg igjen en kommentar