Nokias nye smarttelefon har Symbian Belle

Symbian Belle er en ny programvare som gir forbedringer til Symbian-plattformen. Nokia 700 er en ny smarttelefon som først bringer Symbian Belle til Norge.

Dette opplyser Nokias Product Manager, Bjørn Egil Brekke.

På et lanseringsarrangement i Hong Kong i dag presenterte Nokia flere nyheter som vil komme norske forbrukere og bedriftsmarkedet til gode.

Symbian Belle følger Symbian Anna, og er den foreløpig siste i en rekke planlagte oppdateringer for Symbian-plattformen. Oppdateringene understreker den viktige rollen Symbian spiller, og fortsatt vil spille, i vår portefølje, ved siden av Windows Phone 7, skriver Brekke på Nokias nettsider.

Øker antall startskjermer

Han mener forbedringene du vil få med Symbian Belle er en økning av antall startskjermer fra tre til seks, noe som gir ytterligere rom for personlige tilpasninger.

Du kan også velge mellom fem ulike størrelser for widgets etter eget ønske, og nettsurfingen skal bli enda bedre.

Dele innhold med andre

En spennende funksjon som Symbian Belle bringer, er støtten for NFC-teknologi. Denne lar deg pare NFC-enheter sammen gjennom én enkelt berøring for å dele innhold eller spille av musikk eller lignende.

Andre NFC-enheter kan være andre mobiler eller høyttalere, headsets og lignende, som for eksempel Nokia Essence Bluetooth Stereo Headset, som også ble lansert i dag.

NFC-støtten gjelder for Symbian Belle på nye modeller, og ikke ved nedlasting av oppdateringen til tidligere modeller som Nokia N8 og Nokia E7.

Lanserte tre smarttelefoner

– Under dagens event lanserte vi tre nye smarttelefoner basert på Symbian Belle: Nokia 700, Nokia 701 og Nokia 600. Blant disse tre er Nokia 700 aktuell for det norske markedet. Med sin vekt på 96 gram og målene 110 x 50,7 x 9,7 mm, kan man med rette kalle Nokia 700 kompakt, opplyser Brekke.

Men den kompenserer for liten størrelse ved stor funksjonalitet. Her kan nevnes bruk av NFC-teknologi gjennom én enkelt berøring, 1 Ghz prosessor, 3,2 tommers AMOLED-skjerm med ClearBlack-teknologi, 2 GB internt minne (med mulighet for å bygge ut til totalt 34 GB ved hjelp av 32 GB microSD-kort), videoopptak i HD og kamera med fem megapikslers oppløsning og LED-blits.

Nokias mest miljøvennlige smarttelefon

Ikke minst er Nokia 700 Nokias mest miljøvennlige smarttelefon. Med lang batteritid og miljøvennlige materialer og funksjoner som minimerer batteriforbruket er dette et ypperlig valg for de miljøbevisste.

Nokia 700 kommer i butikk i løpet av fjerde kvartal, til en pris på ca 270 euro før avgifter og abonnement.

Tilgjengelighet av Symbian Belle for eksisterende modeller som Nokia N8, Nokia E6, Nokia E7 og Nokia C7 vil bli kommunisert senere, skriver Brekke på Nokias nettsider.

Legg igjen en kommentar