Spesiell ruter gir nye forretningsmuligheter

Cisco lanserer ruter som lar salgsautomater, biler og medisinsk utstyr koble seg til ”tingenes internett”. TDC er i full fart med maskin til maskin-kommunikasjon.

Med Cisco 819 ISR Machine-to-Machine Gateway kan milliarder av utradisjonelle IP-enheter som minibanker, tjenestebiler, digitale skilt og salgsautomater tilby integrerte nettverkstjenester.

Allerede i 2008 var det flere enheter koblet til internett enn det fantes mennesker på jorda.

I 2011 er det ikke lenger bare PC-er, mobiltelefoner og nettbrett som kobles til nettet.

Mer effektiv

Ved å lansere Cisco 819 Integrated Services Router (ISR) Machine-to-Machine Gateway bidrar Cisco til at selskapets kunder kan øke sin innovasjon og produktivitet, og dermed bli mer effektive og spare penger.

”Tingenes internett” dekker selv de mest utradisjonelle nettverksmiljøer, og skaper nye forretningsmuligheter for Ciscos kunder.

Stort potensial

– Cisco 819 ISR gir TDC en unik mulighet til å levere en gunstig og konkurransedyktig tjeneste til markedet. For eksempel lar den kompakte Cisco 819-ruteren TDC tilby et nytt sanntids trafikkovervåkingssystem til Statens Vegvesen, som kobler 700 trafikklys til deres WAN-nettverk. TDC ser også et stort potensial i IP-aktivering, særlig i transport- og industrisektoren, sier administrerende direktør Ketil Kivedahl (bildet) i TDC Norge.

Sier fra selv

Andre muligheter ligger for eksempel i bærbare medisinske enheter som lar sykehus overvåke pasienter hjemme hos dem selv, sørge for at budbilen automatisk sender en tekstmelding når den nærmer seg leveringsstedet eller at kaffeautomaten selv sier fra til nærmeste lager når det er tomt for bønner.

Cisco 819 ISR Machine-to-Machine Gateway fungerer som én enkelt, integrert plattform som utvider selskapers 3G/4G trådløse WAN-nettverk og tjenester til mindre enheter ute i utfordrende miljøer, langt utenfor hovedkontorets vegger.

Gigant marked venter

Cisco anslår at teknologi lik Cisco 819 ISR kommer til å koble mer enn 50 milliarder enheter til internett innen 2020.

Cisco 819 ISR er et viktig ledd i Ciscos Borderless Network-visjon: Å gi organisasjoner og brukere tilgang til nettverket uavhengig av hvem, hva, hvor og når.

1 thought on “Spesiell ruter gir nye forretningsmuligheter

Legg igjen en kommentar