Fikk økonomisk smekk for ulovlig SMS-reklame

Nettstedet Vipklubben.no sendte i vår ut SMS-reklame til over to tusen forbrukere uten avtale eller samtykke. Dermed fikk de økonomisk smekk fra Forbrukerombudet.

Forbrukerombudet har fattet vedtak om overtredelsesgebyr på 80.000 kroner mot selskapet.

Meldingene kostet 35 kroner å motta, og var ikke bestilt av mottakerne.

Det er ulovlig å sende sms som blir belastet over mottakerens telefonregning uten at dette er bestilt. Det er også ulovlig å sende ut SMS-reklame uten samtykke fra mottakeren, hevder Forbrukerombudet på sine nettsider.

Manglet avtale og samtykke

Forbrukerombudet ba Vipklubben.no dokumentere at det var inngått avtale med og innhentet samtykke fra forbrukerne. Selskapet kunne ikke dokumentere dette, og har også selv innrømmet å ha brutt loven.

– Dette er et alvorlig lovbrudd. I slike saker er det nødvendig med sanksjoner for å hindre fremtidige lovbrudd og at flere forbrukere skal bli rammet, sier forbrukerombud Gry Nergård.

Les Forbrukerombudets vedtak her.

Stort problem

Som denne saken viser, opplever mange forbrukere å bli belastet på telefonregningen for mobile innholdstjenester de ikke har bestilt eller der tydelig prisinformasjon har manglet i markedsføringen.

Forbrukerombudet sier de får mange klager på dette, og har påpekt behovet for innstramming av regelverket på området. Særlig er det behov for lovfesting av bedre mekanismer for avtaleinngåelse.

Legg igjen en kommentar