Havnet på toppliste hos Dow Jones for bærekraft

For tidende år på rad har Telenor-konsernet blitt rangert blant de fem beste på Dow Jones-indeksen for bærekraft.

DJSI er verdens mest omfattende analyse av selskapers bærekraft.

Den gjennomføres årlig, og rangerer globale virksomheter basert på deres samfunnsmessige, økonomiske og miljømessige resultater.

Vil utvikle fordelene fra telekom

– Bærekraftig vekst er et viktig element i Telenors måte å drive virksomhet på. Vi har lært mye og forbedret oss på dette området i de seneste årene, og jeg er glad for at vi får anerkjennelse for dette fra DJSI. Mobilbransjen har dokumenterbare positive effekter på økonomisk og sosial velferdsutvikling. Vår bransje har mulighet til å endre samfunn, og vi ønsker å utvikle disse fordelene fra telekommunikasjon ytterligere, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor.

Strengere krav, bedre resultater

Kravene for å få denne anerkjennelsen på DJSI blir høyere for hvert år, og Telenors totalresultater har forbedret seg siden i fjor. Dette er det tiende året på rad at Telenor beholder plassen blant de fem beste på DJSI innenfor mobilkommunikasjon.

DJSI har blitt den viktigste standarden for måling av de beste selskapene innenfor bærekraft. DJSI bygger på dybdeanalyser av økonomiske, miljømessige og samfunnsmessige kriterier med et spesielt fokus på bransjespesifikk risiko og muligheter.

Fakta

  • DJSI ble lansert i 1999, og var verdens første indeks som måler resultatene til de ledenede selskapene innenfor bærekraft.
  • Rangerer selskapene etter deres resultater innenfor økonomiske, samfunnsmessige og miljømessige kriterier
  • DJSI omfatter de ledende selskaper innenfor bærekraft fra ulike bransjer på globalt og regionalt nivå
  • Analysene er utført av SAM som analyserer data fra mer enn 1000 selskaper årlig.

Besøk DJSIs nettsider her

Legg igjen en kommentar