TEST: Android slik Google vil ha det

Dette er telefonen for den rendyrkede Android entusiast. Google Nexus S er referansetelefonen til Google, og vi har lagt den på testbenken.

Nexus serien er Google sin referanse serie der de går sammen med en produsent om å lage en rendyrket Android telefon. Tanken er blant annet å gi utviklere en modell som til enhver tid skal ha nyeste versjon av Android OS’et.

Her får du ingen tilpasninger alla HTC Sense, Samsung TouchVis eller lignende. Til gjengjeld får du nyeste Android versjon med OTA oppdateringer direkte fra Google.

I skrivende stund er dette en av få telefoner på markedet med Android 2.3.4. Det er dermed også en av svært få modeller som støtter video i Google Talk.

Nexus S er produsert av Samsung, hvilket betyr at her får du blant annet en flott fire tommers Super AMOLED skjerm, Samsung sin A8 prosessor på 1Ghz og 16GB intern lagring. NFC er også på plass.

Her har man altså ikke den råeste prosessoren på markedet lenger, men du verden hvor rask og responsiv telefonen er likevel, noe som vi sannsynligvis kan takke ingeniørene til Google for.

Telefonen har en veldig «plastikk følelse», men føles likevel ikke «billig». Skjermen er ganske unik ved at den er buet, men dette har ingen praktisk betydning.

Konklusjon
Dette er en undervurdert telefon i +/- 3000 kroners klassen. Telefonen var dyr da den kom ved årskiftet, men nå har den en konkurransedyktig pris mot maskinvaremessig likeverdige konkurrenter. Her får du det mest rendyrkede Android grensesnittet du kan få og ikke noe mer, men vi liker det.

Pluss 🙂
– Nyeste Android versjon
– Flott skjerm, også utendørs
– Godt med minne

Minus 🙁
– Litt svakt kamera
– Veldig plastikk
– Ingen MicroSD port

Vurdering: [Rating:5/6]

Legg igjen en kommentar