DAGENS APP: Finn ut hvor det er best dekning

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor har fått sin egen dekningsapp, som han vil dele med deg. Dermed kan du finne ut hvor det er best og verst mobildekning.

– Lurer du på hvilken mobildekning det er dit du skal i helga, om du kan ta en ekstra dag på fjellet i forbindelse med jakta fordi det er 3G-dekning der, eller om du kan få raskere bredbånd der du bor eller jobber, sjekk Telenors dekningsapp, sier Bjørn Amundsen i Telenor.

– Et godt tips kan være at du går inn på App-en, åpner fanen mobildekning nederst og endrer til den dekningstype du er mest opptatt av. Selv bruker jeg Turbo-3G i bil-knappen. Dette kombinert med et trykk på GPS-knappen viser deg dekningen der du er på valgt dekningstype; genialt, sier dekningsdirektøren entusiastisk.

Koster å bruke den

Husk at datatrafikk-kostnader påløper når du bruker denne type App.

Dette er en annen type app som krever noe mer datatrafikk enn de app-ene Telenor tidligere har lansert.

Her åpnes kart som er enkle websider inne i appen. Og datamengden avhenger av hvor mye du har zoomet inn, jo mer du zoomer jo mindre data.

En typisk åpning vil ligge på 10-50 KB. Til sammenligning er åpning av eksempel Nrk.no opptil 2 MB.

I tillegg er det relativt liten vits i å bruke denne i utlandet, men appen i seg selv er veldig liten, ca 100 KB, da den egentlig bare er rammen rundt websidene, altså kartet.

Her kan du laste ned

Telenors dekningsapp er tilgjengelig både i Android-market og i App-store.

2 kommentarer om “DAGENS APP: Finn ut hvor det er best dekning

  1. Etter å ha lest om denne, og brukt Get sin TV app, så lurer jeg på:
    Hva er poenget med å lage app’er som wrapper (det rimer!) mobile nettsider?

  2. Umiddelbart ser jeg to relativt gode grunner:

    1. Folk flest synes det er lettere å forholde seg til en «app» som en knapp, enn til en URL som eventuelt er lagret som favoritt. Overraskende få mennesker vet at de kan lagre en webside som en «knapp», akkurat som en app.

    2. Markedsføring. De kan si at de har en app med minimal utvikling. Noe «alle» må ha for tiden for å vise at de følger med i utviklingen.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com