Disse produsentene selger mest smarttelefoner

NetCom har satt sammen salgstallene for siste seks måneder. Her er lista over hvilke produsenter som har solgt mest smarttelefoner. Apple gjør det skarpt.

Slik ser listen ut:

1. Apple (33 %)
2. HTC (19 %)
3. Sony Ericsson (14 %)
4. Samsung (12 %)
5. Nokia (9 %)
6. ZTE (7 %)
7. LG (6 %)

Apples billigmodell kan komme før jul

Apple har med iPhone 4 presset ned tidligere storfavoritter som Nokia og Sony Ericsson. Mobizmag.no tror Apple fortsatt kan øke på salgsstistikkene, dersom de kommer med en billigmodell, noe vi tidligere har spådd.

Mobizmag.no er overrasket over at det er så liten forskjell på plasseringen i NetComs salgsstatistikk mellom Samsung og Nokia.

Selv om Samsung lager ekstremt gode smarttelefoner, så kan det se ut som salget av disse har flatet litt ut. Årsaken til dette kan være at HTC får en stadig større fanskare i Norge, med sine gode Android-mobiler. Se forøvring avsnittet om «Android fosser frem».

Vekst for Nokia igjen?

Legg merke til at den tidligere  storselgeren Nokia nå er på femteplass. Flere analytikere som Mobizmag.no har snakket med mener at Nokia N9 kan være med å løfte opp Nokia på salgsstatstikkene, men de tror ikke dette vil skje før nærmere jul.

Det er også verd å merke seg at Sony Ericsson nå er på tredjeplass, som kan tyde på at det svenskjapanske konsortiet begynner å gå bedre etter å ha vært nede i en liten bølgedal hva gjelder mobildesign, salgstall og ikke minst; økonomi.

Hvilke utviklingstrekk kjennetegner så smarttelefonsalget de siste seks månedene? NetCom har selv trukket frem tre fremtredende trender:

9 av 10 solgte mobiler er en smarttelefon

I mars kunne NetCom fortelle at smarttelefonen dominerer mobilmarkedet. Hele 90 prosent av de som kjøpte seg ny mobiltelefon kjøpte en smarttelefon. Denne andelen har holdt seg stabil det siste halve året, og andelen er den samme i august som den var i mars.

Det er også interessant å se den store spredningen blant produsentene på topp-ti-listen. I juli og august var hele sju mobilmerker representert på listen.

Android fosser frem

I mars var Apples iOS fremdeles det dominerende operativsystemet for smarttelefoner, men dette skulle endre seg denne våren. I april går Android for første gang forbi Apple siden iPhone ble lansert i 2008.

Apple må klatre ned fra tronen og taper terreng til Android i løpet av halvåret. Den samlede salgsstatistikken viser at 58 prosent av alle solgte smarttelefoner bruker Android som operativsystem. Andelen for iOS er 33 prosent, mens 9 prosent av smarttelefonene bruker Symbian.

Asiatene viser muskler

iPhone 4 holder på førsteplassen gjennom hele halvåret og ingen er nær ved å tukte landets mest populære smarttelefon. På plassene bak yngler det. Samsung Galaxy SII kom inn på andreplass i mai og siden har den beholdt plassen.

Taiwanske HTC er den asiatiske smarttelefonen som selger best totalt, bare slått av Apple. Produsenten har hatt sju ulike modeller på topplisten: Desire, Desire HD, Desire Z, Desire S, Incredible S, Wildfire S og Sensation.

Også ZTE Blade og LG Optimus 2X har vært populære asiatiske modeller det siste halvåret.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com