Derfor er iPad 2 det sikreste nettbrettet

Watchcom har kåret det sikreste nettbrettet; Apples iPad 2. Les deres konklusjon hvorfor akkurat dette nettbrettet gikk til topps.

I går hadde Mobizmag.no en sak om de sikreste nettbrettene du kan få kjøpt.

Tilbakemeldingene redaksjonen har fått viser at nettbrettanalysen til Watchcom diskuteres ute hos leverandørene og forhandlerne av nettbrett.

Vi bringer derfor Watchcoms konklusjon hvorfor iPad 2 er det sikreste nettbrettet

«Analysen viser at iPad 2 har spesielt god sikkerhetsstøtte innen “Autentisering” samt “Kryptering og kommunikasjon”. Meget god passordrelatert funksjonalitet og støtte for policy, gjør at iPad utmerker seg som best av de vurderte og testede løsningene/enhetene i analysen. Ettersom grensesnittet mellom private- og jobbmessige gjøremål blir stadig mer uklare ved bruk av nettbrett, er det en stor fordel at hele nettbrettet beskyttes med kryptering. Betydningen av dette vil for mange være stor.

iPad2 har samtidig støtte for sperring av kamera gjennom policy og dette gjør det mulig å bruke iPad2 i situasjoner hvor billedtaking normalt er forbudt, noe som eksempelvis er nokså utbredt innen deler av næringslivet, også i Norge. Analysen avdekker derimot at det er begrenset støtte for sperring av funksjonalitet på nettbrettet.

Samtlige nettbrett tilbyr sikker synkronisering av kritiske applikasjoner og iPad2 er intet unntak. Under “Administrasjon og Policy” er muligheten for å utføre både lokal- og fjernsletting meget viktig. iPad2 har god støtte for fjernsletting av enheten gjennom Exchange, med tilhørende mulighet for å angi et gitt antall feilaktige passordforsøk, før enheten slettes automatisk.

Enheten har også god dekning innen “Applikasjonssikkerhet”. Apple godkjenner alle applikasjoner, noe som gir den aktuelle virksomheten og den enkelte bruker utvidet trygghet, men analysen avdekker at applikasjonene ikke gir brukeren detaljert nok informasjon om applikasjonene ved nedlasting. Det finnes også kun et begrenset antall sikkerhetsutvidelser til denne plattformen, og det er ennå ingen sikkerhetsgodkjennelser eller sertifiseringer.

Alt i alt fremstår iPad2 som en god og allsidig løsning for virksomheter og brukere som ønsker å ta i bruk nettbrett i virksomheten. Sammen med Exchange vil nettbrettet fungere godt, men dersom det er aktuelt å ta i bruk denne løsningen i stor skala, anbefales det å undersøke andre administrasjonsløsninger», skriver Watchcom i sikkerhetsanalysen om nettbrett.

Legg igjen en kommentar