Gir million kroner til idretten for mobilretur

Idrettsklubber over hele Norge har på tre måneder tjent sin første million på å samle inn brukte mobiltelefoner i samarbeid med Telenor.

Idrettsklubber banker i disse dager på dører over hele Norge for å tømme landets roteskuffer for brukte mobiler, og sørge for verdifulle inntekter til klubbkassa.

– Jeg er utrolig imponert over at norske idrettslag på bare 3 måneder har klart å samle inn dobbelt så mye som vi fikk resirkulert på et helt år før. Telenor har lenge jobbet med å resirkulere brukte mobiler, men det er først når vi har idretts-Norge med på laget at vi virkelig klarer å knuse rekorder, sier sponsorsjef Petter Svendsen i Telenor.

Mange fotballdrakter og treningsturer sikret

Idrettslagene får 35 kroner per brukte mobil de samler inn. På tre måneder har 77 klubber levert inn nær 30.000 brukte mobiler, og med det sikret seg den første millionen i den landsomfattende dugnadsaksjonen.

– Vi er svært glade for å ha nådd den første millionen. Det viser at det er gode inntekter å hente for Idretts-Norge ved å være med på denne miljødugnaden sammen med Telenor. Pengene vil være et meget godt bidrag til aktiviteten i idrettslagene som nå får ekstra midler til blant annet å kjøpe inn nytt utstyr, sier idrettspresident Børre Rognlien.

Har tjent over 100.000

Enkelte klubber har jobbet hardt for å få til gode resultater. Blindheim IL i Ålesund har samlet inn over 3000 brukte mobiler og med det sikret seg hele 100.000 kroner i dugnadsinntekter.

– Det er mange idrettslag som imponerer oss. Dersom alle er like flinke som Blindheim vil vi klare å resirkulere hele 1,5 millioner brukte mobiler. Det er mye å tjene på at idrettslagene fortsetter det gode arbeidet fremover mot siste innsamlingsdag i slutten av oktober, sier Rognlien.

Topp 10

Fire klubber har til nå samlet inn over 1000 brukte mobiler, og flere følger hakk i hel.

Lag Sted Antall mobiler Kr i klubbkassa
Blindheim IL Ålesund 3140 109 900
FK Vigør Kristiansand 1320 46 200
Bønes idrettslag Bergen 1061 37 135
Sprint Jeløy Moss 1010 35 350
Mysen IF Mysen 880 30 800
Førde IL Førde 876 30 660
Hovding Hylkje 813 28 455
Charlottenlund Jakobsli 799 27 965
Forus & Gausel Stavanger 684 23 940
Kopervik IL Kopervik 616 21 560

Åpner for nye deltakere i januar

Mange klubber har ønsket å være med på innsamlingsaksjonen, og de første 500 plassene ble revet bort på 3 timer da påmeldingen åpnet.

– Så langt så tyder dette samarbeidet på at vi har funnet nøkkelen til å få opp antallet resirkulerte mobiltelefoner i Norge, og vi har veldig lyst å fortsette dette samarbeidet med Norges idrettsforbund. Derfor åpner vi for andre lag som vil være med på dugnaden i januar, sier Petter Svendsen i Telenor.

Fakta

  • Syv av ti nordmenn har en eller flere gamle mobiltelefoner liggende i hjemmet, viser en undersøkelse Norstat har gjort for Telenor. Halvparten av oss har to eller flere brukte mobiler i hjemmet.
  • Telenor har siden 2009 jobbet med returordning for brukte mobiler, og har i tillegg til samarbeidet med Norges Idrettsforbund returbokser hos Telenor-forhandlerne Telehuset, Telekiosken, Nordialog og MobilData. Man kan også bestille returkonvolutter på Telenor.no/gjenbruk.
  • De brukte mobiltelefonene som samles inn blir registrert og talt opp hos Alternativ Data i Oslo før de sendes til Telenors internasjonale returpartner Regenersis i Storbritannia. Selskapet er miljøsertifisert og har strenge rutiner for sikkerhet og håndtering av miljøfarlig avfall.
  • Avtalen med Regenersis gjelder for alle Telenors selskaper. I dag har Telenor mobilreturordninger i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Ungarn, Montenegro, Serbia, Malaysia og Thailand. Så langt er det samlet inn 265 000 brukte mobiler i Telenorkonsernet.
  • De brukte mobiltelefonene blir resirkulert, eller restaurert og videresolgt i velfungerende bruktmarkeder i Asia.

Alt overskudd fra programmet tilbakeføres til idretten og til veldedige formål med en klar grønn profil.

Legg igjen en kommentar