Samsung ble bransjeledende innen bærekraft

Samsung er kåret til verdens mest bærekraftige teknologiselskap i 2011 Dow Jones Sustainability Index årlige rapport.

Les også: Telenor havnet på toppliste for bærekraft

Dette gjenspeiler Samsungs bransjeledende prestasjonsnivå på tvers av en rekke økonomiske, miljømessige og samfunnsmessige kriterier.

Samsung fikk en total poengsum på 86, den høyeste vurderingen av 52 selskaper innen supersektoren teknologi, som kombinerer fem sektorer, inkludert halvledere, kommunikasjonsteknologi, maskinvare og elektronisk kontorutstyr.

Selskapet var best innen supersektoren teknologi på to av tre nøkkelområder innen bærekraft; miljø og økonomi.

Er glade for utmerkelsen

– Samsung er glade for at vårt arbeid med bærekraft er anerkjent i Dow Jones Sustainability Index, sier Byungsuk Choi, administrerende direktør og leder av Partner Collaboration Center, Samsung Electronics.

– Dette er et resultat av Samsungs tro på at vi kan levere positive verdier ved å beskytte miljøet og at vi kan bidra til samfunnet i markedene vi opererer i, samtidig som vi leverer økonomisk, sier Choi.

Har redusert utslippene av klimagasser

Den årlige rapporten anerkjenner selskapets miljøbevisste ledelse på tvers av hele selskapet, men rapporten trekker spesielt frem Samsungs ledelse innen klimastrategier, miljørapportering og produktforvaltning.

I løpet av første halvdel av 2011 har Samsung redusert utslippene av klimagasser på sine produksjonsanlegg med 38 prosent, sammenlignet med salgsjustert basis fra 2008. Det viser at man er på riktig vei mot målet om 50 prosent reduksjon innen 2013.

Selskapet har også resirkuleringsprogram i mer enn 60 land, og programmet Samsung Recycling Direct finnes nå over 1150 steder i Nord-Amerika.

Fikk toppvurdering

På måleskalaen for økonomi fikk Samsung toppvurdering innen supersektoren teknologi for produktkvalitet og tilbakekallingsforvaltning, risiko- og krisehåndtering og kunderelasjoner.

Samsung ble først oppført i DJSI i september 2009, og ble listet i gullklasse innen halvleder-sektoren i 2010, som indikerer at den totale scoren for selskapet var innen fem prosent av scoren til lederen i sektoren.

Fakta

  • DJSI ble lansert i 1999 og er en allment anerkjent global vurdering av den bærekraftige ytelsen til verdens ledende selskaper.
  • Utvelgelsen til DJSI World er basert på en omfattende analyse av økonomiske, miljømessige og samfunnsmessige ytelser av Sustainable Asset Management (SAM). Dette er en spesialisert investeringsgruppe som utelukkende fokuserer på bærekraftige investeringsstrategier.

Legg igjen en kommentar