Nå kommer nye Windows Phone til Norge

Det nye mobile operativsystemet Windows Phone 7.5 kommer nå til Norge. Det innebærer norsk språk og tilgang til app-butikken Marketplace.

Den nye versjonen av Windows Phone, med kallenavn Mango, kommer med mer enn 500 nye funksjoner som gir en kraftig forbedret opplevelse knyttet til kommunikasjon, apps og internett.

Windows Phone 7 setter mennesker i fokus, hevder Microsoft.

Dermed opplever brukerne en smidigere og mer elegant telefon med smartere apps, bedre integrerte tjenester enn i noe annet mobilt operativsystem, og en mer moderne måte å kommunisere med andre på.

Du får beskjed nå oppdateringen er klar

De som allerede har en telefon med Windows Phone 7 vil i løpet av den neste måneden kunne laste ned Mango, og installere oppdateringene ved å koble telefonen til PC-en.

Brukerne vil få en beskjed på mobilen når Mango er tilgjengelig for deres håndsett.

Enklere og bedre kommunikasjon

− I dag brukes en rekke ulike løsninger for å kommunisere digitalt. For oss har det derfor vært viktig å integrere disse løsningene tettest mulig i operativsystemet. Åpner du en kontakt på din Windows Phone vil du ha tilgang til å kommunisere direkte i alle tjenestene du er vant til, uten å åpne en mengde apps. Dette gir en helhetlig brukeropplevelse i operativsystemet fokusert rundt mennesker – ikke applikasjoner, sier Fredrik Gørrissen, Direktør Telekom og Mobil i Microsoft Norge.

Ny bruk av smarttelefoner

− Vi synes det er fasinerende å se hvordan de nye brukeropplevelsene i Windows Phone kan redefinere bruken av smarte mobiler. Den tette integrasjonen med sosiale medier plasserer mobiltelefonen i sentrum av all kommunikasjon for våre brukere, og det er viktig for oss i Telenor å kunne tilby dette til våre kunder, sier direktør for håndsett og devices i Telenor Norge, Tone Vareberg.

De beste applikasjonene

Overveldende mange av de som har utviklet applikasjoner for Windows Phone har gitt positive tilbakemeldinger. I Windows Phone kan man på en enkel måte utvikle applikasjoner som er dypt integrert i operativsystemet.

Åpenbart har mange utviklere fått med seg dette, for i Marketplace ligger nå i overkant av 30.000 apps tilgjengelig for nedlasting.

Inkludert kjente apps som Evernote, Endomondo, Angry Birds, Shazam, og Spotify, i tillegg til mange norske apps som Trafikken, Frost og Wimp (tilgjengelig senere i høst).

Har over 30.000 apps

− Med over 30.000 apps er Windows Phone konkurransedyktig mot hvilket som helst mobilt operativsystem. Nå som Mango lanseres og antall håndsett øker kraftig vil utviklingen virkelig skyte fart, sier Fredrik Gørrissen, Direktør Telekom og Mobil i Microsoft Norge.

Bedre Internett-opplevelser
Internett-opplevelsen på en Windows Phone er rask og med god gjengivelse av nettsiden. I tillegg åpner den gode støtten for HTML5 standarden for mange spennende muligheter for både brukere og utviklere på internett.

Microsoft ser en trend der flere og flere tjenester ikke lenger lages som applikasjoner, men hvor det er HTML5 basert internett som står for de gode brukeropplevelsene.

HTML5-baserte nettsider vil gjøre at man kan oppleve nettsider på tilnærmet samme måte som applikasjoner på telefonen.

Dette gir ikke bare bedre opplevelse på nett, men også langt rikere funksjoner og tjenester skreddersydd for Windows Phone.

Xbox på telefonen

Også på spillfronten skiller Windows Phone seg ut. Windows Phone er den eneste telefonen med XBOX live.

Her kan du blant annet oppdatere dine achievements fra XBOX-en hjemme, eller la din egen Avatar danse til musikk du hører på.

Nye telefoner rett rundt hjørnet
I løpet av oktober og november vil det komme flere spennende Windows Phone-telefoner.

HTC meldte for noen uker siden at de slipper de to telefonene HTC Titan og HTC Radar i løpet av oktober, og Samsung annonserte denne uken at Samsung Omnia W vil lanseres i november, i tillegg til enheter fra LG og ZTE.

Finn ut når den er klar

For eksisterende Windows Phone-brukere kan du følge med på når oppdateringen kommer til sin telefon ved å følge denne linken.

Legg igjen en kommentar