«Strøk» avgårde med Telenors Kulturpris

Telenors internasjonale kulturpris er utdelt under en festforestilling på Nationaltheatret. Kringkastingsorkesteret «strøk» avgårde med prisen.

De fikk prisen for sitt betydelige bidrag til kultur i ulike formater og kanaler, på tvers av geografiske, sosiale og kulturelle grenser.

Som et viktig element i Telenors kulturprogram deler selskapet hvert år ut kulturprisen «Grenseløs kommunikasjon».

Prisen er på 250.000 kroner.

Har internasjonalt format

– Vi gratulerer Kringkastingsorkesteret (KORK) med Telenors internasjonale kulturpris for 2011. KORK er en kulturell institusjon som har vist en utrolig evne til å gjennomføre en vesentlig retningsendring da det var nødvendig. Gjennom denne reisen har Kringkastingsorkesteret gjenoppstått i et internasjonalt format, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor.

Spiller en stadig viktigere rolle

– KORK har ikke bare vært en kulturinstitusjon i Norge siden de ble etablert i 1946, men har de senere år også etablert seg som en internasjonal anerkjent aktør med et nettverk som resulterer i samarbeid med solister av verdensklasse. Kringkastingsorkesteret spiller i dag en stadig viktigere rolle som symfonikere innen verdensmusikken.  Året prisvinner er et unikt ensemble, hvor medlemmene er kunstnerisk nyskapende og svært dyktige til i å produsere og framfører musikk på tvers av stiler, sjangere og kunstuttrykk, sier juryens leder Kjersti Alveberg.

Ble rørt

– Vi er svært beæret og rørt over å motta denne prisen som en anerkjennelse for den fantastiske reisen vi som ensemble har vært igjennom, sier Rolf Lennart Stensø, orkestersjef for Kringkastingsorkesteret.

Fakta

Juryen 2011 har bestått av:

  • Leder Kjersti Alveberg (koreograf)
  • Robert Marc Friedman (historiker og forfatter av skuespill)
  • Lars Saabye Christensen (forfatter)
  • Thorbjørn Harr (skuespiller)
  • Shanti Brahmachari (regissør og produsent)
  • Ingrid Kindem (musiker og komponist)
  • Kai Rosenberg (Telenors representant)

Legg igjen en kommentar