TEST: Høyttalende ”kjerring” for bilen

Dette er et bra produkt for businessfolk som er mye på farten og kjører bil. Men du må kunne snakke amerikansk med slang.

Jabra Freeway er et handsfreeapparat med bluetooth som klipses på solskjermen i bilen, men den er lite egnet i lav høstsol, da snus mikrofonen og høyttalerne mot frontruten og apparatet blir ubrukelig.

Lydkvaliteten er god med tanke på størrelsen. Freeway har fint design og oversiktlige knapper for FM-radiotilkobling, demping, volum opp og ned og talestyring.

Handsfreefunksjonen er basert på talestyring. Jeg fant ut at kommandoene måtte gis med en utpreget amerikansk aksent for å bli forstått. Beskjedene fra apparatet kommer fra en amerikansk kjerring, noe som gjør at mange norske navn ved innkommende anrop blir totalt ugjenkjennelige.

I tillegg til handsfreefunksjonen kan apparatet brukes som en bluetooth- dockingstasjon for mobilens musikk, noe som fungerer meget bra når jeg tar størrelsen i betraktning.

Det er også mulig å viderekoble de høyttalende funksjonene til bilens radio/stereoanlegg på en spesifisert frekvens.

Konklusjon

Alt i alt en god høyttalende telefon og dokkingstasjon. Selve handsfreefunksjonen sliter med talestyringen. Nå ønsker jeg at de kommer med en bedre versjon for oss som sitter høyt i sadelen på hest …

Pluss 🙂

  • Forholdvis god lyd
  • Enkel å bruke
  • Fint design

Minus 🙁

  • Sliter med talegjenkjenning
  • Avghengig av solskjermens plassering
  • Ikke norsktalende/kommandoer

Total vurdering [Rating:4/6]

Legg igjen en kommentar