Backuptjenesten som redder deg fra katastrofe

Mange nordmenn mister eller blir frastjålet mobiltelefonen. Men det gjør vel ingen ting – for du har vel tatt backup av innholdet på mobilen? Her er backuptjenesten som kan redde deg fra mobilkatastrofe.

Tele2-kunder får nå tilbud om en ny backup og sikkehetstjeneste, dette er en kjekk tjeneste å ta i bruk FØR det skjer en ulykke eller om du mister telefonen.

Tenk bare på hva som kan skje dersom alle dine private filer, bilder og bedriftshemmeligheter, som er lagret på mobiltelefonen, kommer i gale hender?

En backup av mobilen er nemlig en grei forsikring mot å miste, eller bli frastjålet, telefonen. Med en alltid oppdatert kopi av innholdet på telefonen i nettskyen går det raskt å få all informasjon tilbake til din nye eller gamle mobiltelefon.

Mistet selv mobilen

– Mens jeg var i en annen jobb så mistet jeg mobiltelefonen. Det veldig irriterende. Spesielt ettersom jeg ikke hadde backup av mine kontaktdata og resten av innholdet på mobilen. Derfor brukte jeg lang tid på å ”rekonstruere” alle data. Men hadde jeg hatt en backupløsningen som vi nå tilbyr, så hadde dette ikke vært noe problem, sier Espen Larsen som produktsjef VAS i Tele2 Norge.

Det fine er at backuptjenesten tar kopi av kontakter, kalender, SMS med samtaler, MMS, samtalehistorikk, e-post, bilder, musikk, video, alle typer filer på telefon og minnekort. Her kan du også velge extention for eksempel *.exe, *.doc.

Tilgang via web

Det er dessuten en webbasert konsoll som viser alt det er tatt backup av, samt mulighet til å kjøre visninger av innholdet via viewere for video, bilder og musikk.

Media innhold kan også direkte deles med andre via Facebook, Picaza+++ samt lastes ned til din PC.

Men den nye tjenesten til Tele2 er ikke bare backup. Det har også en såkalt Kill Pill-løsning. Dersom telefonen din blir stjålet eller mistet, så kan du få slettet alt innhold på den eller fabrikk-restore terminalen – dersom du ønsker det. Du kan også drive med selektiv sletting av innhold, samt sletting av minnekort.

Bra for bedriftsmarkedet

– Dette er noe alle kunder vil ha nytte av, men jeg tror bedriftsmarkedet vil ha spesielt stor glede av tjenesten. Nå kan de føle seg trygge på at innholdet på de ansattes mobiler ikke haver i gale hender og kommer på avveie, sier Larsen.

Han påpeker at tjenesten også finner telefonen med visning i kart, løsningen lokaliserer via GPS, WIFI og GPRS.

Støtter de fleste mobiltyper

– Vi hadde en backupløsning tidligere også, men denne hadde begrenset funksjonalitet og støttet ikke iPhone eller Android-telefoner, med andre ord: de telefonene som selger mye i dag, sier Espen Larsen i Tele2.

Tjenesten støtter de fleste håndsett i markedet, alt fra feature phones til iPhone, Android, Blackberry, Windows Mobile, Windows Phone 7 (mango), Symbian og lignende.

Dette gir deg en meget fleksibel og enkel løsning når du skal bytte telefon. Tjenesten støtter også nettbrett med Android OS og vil også komme for iPad, BB PlayBook.

Har allerede fått mange kunder i utlandet

I begynnelsen av august kunne Tele2-kunder ta i bruk backuptjenesten MobileWipe Lifeline som er utviklet av Lapback.

MobileWipe Lifeline er i korthet en tjeneste for mobiltelefoner rundt personlig sikkerhet.

Det spesielle er at Lapback leverer HELE tjenesten, inkludert hosting og drift av produktet, integrasjoner er gjort mot betaling for en enkel og rask registrering.

Lapback har fått hyggelige tilbakemeldinger fra Tele2 etter at kundene deres tok tjenesten i bruk. De har også avtale med flere operatører i markedet, både i Norge og utlandet samt med retailkjeder og forhandlere.

Noen av disse er store banker i Finland, TU i Danmark, Telenor i Serbia, AIS i Thailand og retailkjeden som samar- beider med Network Norway.

– Ettersom folk flest og bedriftskunder ikke kommer til å miste færre mobiltelefoner og andre terminaler i fremtiden, så ser vi et stort marked for vår backuptjeneste, sier Svein Ingebretsen, som er global salgs- og markesdirektør i Lapback.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com