Slik er verdens første Android 4.0-telefon

I dag lanseres Galaxy Nexus, verdens første mobil med Googles operativsystem Android 4.0. Du kan overføre filer ved å holde slike telefoner rygg mot rygg.

Dette er andre gangen Samsung og Google lanserer en smart touchtelefon sammen. Med det nye operativsystemet kan man blant annet overføre filer mellom to Galaxy Nexus ved å holde mobilene rygg mot rygg.

I begynnelsen av 2011 kom Samsung og Googles første smarttelefon Nexus S. Google har igjen valgt å samarbeide med Samsung for å ta utviklingen av Androidmobiler ett steg videre.

Har ansiktsgjenkjenning

Galaxy Nexus har Googles nyeste operativsystem Android 4.0, som gjør at man kan overføre praktiske app-er, favorittfilmen fra YouTube eller interessante nettsider til venners Galaxy Nexus.

Galaxy Nexus har ansiktsgjenkjenning, som gjør at man kan låse opp mobilen ved å holde den foran ansiktet. Det betyr at man verken behøver å huske sifferkoder eller kodemønster for å kunne bruke mobilen.

Nytt brukergrensesnitt gir større skjerm

Det nye brukergrensesnittet Android 4.0 gjør at alle fysiske knapper på Galaxy Nexus er erstattet med ikoner på skjermen, som for eksempel hjem-knappen.

Dette gjør at skjermen er så stor som 4,65 tommer uten at mobilen er blitt nevneverdig større.  Med det nye brukergrensesnittet hopper du enkelt mellom de programmene man bruker med en smart oppgavebehandler. Du kan også dele mobilt bredbånd med andre som vil koble seg opp på internett trådløst.

Galaxy Nexus har nemlig et innebygd hotspot som gjør at den kan fungere som en mobil ruter.

Har super-AMOLED-skjerm

Designet til Galaxy Nexus minner om forgjengeren Nexus S med sin lett bøyde form og ruglete bakside, som gjør at mobilen ligger godt i hånden.

I tillegg til å ha større skjerm med lyssterk HD super-AMOLED-teknologi har Galaxy Nexus en kraftigere dobbeltkjernet prosessor på 1,2 gigahertz og en nedlastningshastighet på 21 MB per sekund.

Derfor er det for eksempel mulig å høre på musikk samtidig som man sender meldinger eller ser på bilder, uten at dette påvirker mobilens prestasjonsnivå.

Fakta

  • Galaxy Nexus er en smart touchmobil med 4,65 tommer HD super-AMOLED-skjerm (1280×720 piksler).
  • Størrelse: 135,5 x 67,94 x 8,94 millimeter, 135 gram.
  • Operativsystemet Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), 1,2-gigahertzprosessor med doble kjerner, 16 GB internminne.
  • Fremre kamera på 1,3 megapiksler for videosamtaler eller videoinnspilling i 1080p, bakre kamera på fem megapiksler med autofokus og LED-fotolampe.
  • Støtte for NFC. Mobilt bredbånd med støtte for HSPA+ 21 MB per sekund samt HSUPA med støtte for 5,76 MB per sekund 850/900/1900/1700/2100, EDGE/GPRS 850/900/1800/1900, hotspot for opp til åtte enheter via WIFI. Støtte for bluetooth 3.0, WIFI 802.11 a/b/g/n, USB 2.0. Batteri: Li-on 1750 mAh.
  • Kommer i butikk i løpet av november.
  • Utsalgspris er på rundt 5000 kroner.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com