Sony overtar hele Sony Ericsson

Sony Ericsson blir nå et heleid datterselskap av Sony og integrert i Sonys portefølje. Dermed er det grunn til å tro at mobilselskapet blir omdøpt til Sony.

Så var det altså sant det som ryktene har hevdet en stund; Sony overtar Sony Ericsson med hud og hår.

For å omskrive Sonys gamle slagord; It´s now a Sony!

I løpet av de siste ti årene, forandret mobilmarkedet fokus fra enkle telefoner til funksjonsrike smarttelefoner inkluderer tilgang til internett-tjenester og informasjonsinnhold.

Mistet markedsandeler

Utfordringen til Sony Ericsson har vært at til tross for at de har laget gode mobiltelefoner, så har de mistet markedsandeler som har blitt tatt av Apple, HTC, Samsung.

I billigsegmentet har Sony Ericsson mistet markedsandeler til blant annet Huawei og LG.

Det er grunn til å tro at dette er noe Sony raskt vil gjøre noe med.

Ericssons salg av 50 prosent av Sony Ericcson kan være med på å gi mobilprodusenten ett «nytt liv» og bedre salg i mobilmarkedet. Ikke minst i de asiatiske landene, som er verdens vktigste mobilmarked.

Vil intergrere smarttelefoner

Totalt mottar Ericsson et kontantbeløp på 1.050 millioner euro fra Sony.

Transaksjonen gir Sony evne til raskt å integrere smarttelefoner inn i Sonys brede utvalg av forbrukerelektronikk – også nettbrett, TV og personlige datamaskiner.

Transaksjonen vil også gi Sony med et bredt kryss-lisensiering avtale som dekker alle Sony-produkter og tjenester, og eierskap av fem essensielle patent familier relatert til teknologien for trådløse enheter, heter det i pressemeldingen fra Ericsson.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com