DAGENS APP: Flott filmløsning for iPad

Vil du unngå krangelen om hva som skal vises på TV-en? Ønsker du å se en film mens kona vil se noe annet, da kan VLC Streamer for iPad være løsningen.

Det første du må gjøre, er å installere VLC Streamer Helper på din PC eller Mac. Den laster du ned fra websidene til utvikleren. Installasjon rett frem.

Når du har gjort dette, vil VLC Streamer på iPad-en automatisk oppdage din PC eller Mac så lenge de er på samme trådløse nett.

Du kan nå søke opp filmer som ligger på din PC eller Mac direkte fra iPad-en og legge dem til i et slags bibliotek. Du kan da velge kvalitet på bildestream og lydstream.

Vår erfaring er at på et bra hjemmenettverk kan du velge beste kvalitet på både lyd og bilde, men da hender det at det blir litt buffring. Ved å skru ned lydkvaliteten ett hakk blir denne buffringen borte, men det er nesten ikke hørbart hvis du bruker vanlige hodetelefoner.

Stopper du avspillingen midt i en film, vil VLC Streamer huske hvor du var neste gang du starter opp filmen. Du kan også bruke VLC Streamer til å kopiere filmen over lokalt på din iPad så du kan ta den med deg ut på tur.

Vi har med vår iPad (førstegenerasjon) uten problemer klart å streame 3-4 timer med film av gangen uten å gå tom for strøm på iPad-en.

VLC Streamer er, som man kan ane utfra navnet, basert på det åpen kildekode prosjektet som heter VideoLAN og støtter dermed alle de samme formatene som VLC spilleren støtter.

Her kan du laste ned

VLC Streamer kan du kjøpe for både iPhone og iPad fra App Store til kr. 14,-.

Utvikleren av VLC Streamer har for øyeblikket desverre ingen planer om støtte for andre plattformer enn iOS.

NB! Det finnes flere alternativer til streaming fra PC/Mac til iPad. Har du en annen favoritt, fortell oss om det i kommentarfeltet.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com