Finansnæringen velger løsning fra EDB ErgoGroup

EDB ErgoGroup skal levere et IT-system som håndterer både fastsettelse av takst og saksbehandlingen i forsikringsselskapene. Ikke rart at Håvard Larsen smiler.

Avtalen har en samlet verdi på 37 millioner kroner og er inngått med  Finansnæringens Fellesorganiasjon (FNO).

FNO er kunde hos EDB ErgoGroup på vegne av forsikringsselskapene. Avtalen som nå er inngått dekker både utvikling av en ny løsning og forvaltningstjenester knyttet til løsningen i åtte år fremover.

EDB ErgoGroup får også ansvar for første linje helpdesk. Den nye løsningen skal erstatte systemet som i dag brukes av norske forsikringsselskaper og skal være klar i 2013.

Dataassistert Besiktigelses System

Løsningen EDB ErgoGroup skal levere kalles DBS og er en forkortelse for Dataassistert Besiktigelses System.

Gjennom dette systemet behandler forsikringsselskapene taksering av skader på kjøretøy og saksbehandlingen av forsikringsoppgjøret frem til utbetaling av oppgjør til kunden.

Bedrer kommunikasjonen

Systemet håndterer også kommunikasjonen mellom bilverkstedet og forsikringsselskapet.

Ved hjelp av DBS kan forsikringsselskapene blant annet kontrollere kostnaden av bilskader, og systemet gjør det også enklere for bilverkstedene å gjennomføre takseringsprosessen og sende tilbud om utbedring til forsikringsselskapene.

Årlig kjøpes det inn reparasjonstjenester knyttet til forsikringssaker for et sted mellom seks og sju milliarder kroner i Norge.

Dagens DBS behandler circa 580 000 takster årlig og brukes av alle forsikringsselskapene i Norge.

Viderefører samarbeid

– Gjennom denne avtalen viderefører vi et sterkt og godt samarbeid med Finansnæringens Fellesorganisasjon i mange år fremover. Deres valg av EDB ErgoGroup som leverandør er en tillitserklæring vi setter stor pris på, og jeg ser frem til å starte samarbeidet for å utvikle neste generasjons system for taksering og saksbehandling i forsikringsbransjen. FNO får nå tilgang til Norges ledende miljø innenfor forvaltning og utvikling av IT-løsninger, sier Håvard Larsen (bildet), konserndirektør for Løsninger i EDB ErgoGroup.

Legg igjen en kommentar