Blir sjef for mobilselskap med 27 mill. kunder

Styret i Telenor Pakistan har i dag utnevnt Lars Kristian Iuel (47) til selskapets nye leder. Han tiltrer umiddelbart.

Han etterfølger Christian Albech (64) som går av med pensjon etter 20 års tjeneste i Telenor.

Telenor Pakistan ble etablert i 2005 og er heleid av Telenor Group. Selskapet hadde 27 millioner abonnenter ved utgangen av 3. kvartal og har bygd seg opp til å bli den nest største operatøren i det pakistanske market i løpet av fem-seks år.

Selskapet er også pioner i utviklingen av mobile finansielle tjenester og har fått internasjonal anerkjennelse for sin mobile banktjeneste Easypaisa.

Har inngående kunnskap

– Det er en glede å ønske Lars Cristian Iuel velkommen tilbake til Telenor Pakistan, et selskap han kjenner godt. Han har tidligere vært markedsdirektør (CMO) i Telenor Pakistan med glimrende resultater. Hans inngående kjennskap til markedet kombinert med hans brede telekom-erfaring og lederegenskaper gjør han til en ideell kandidat til å ta over roret i Telenor Pakistan, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor Group.

Asia-bakgrunn

Lars Christian Iuel kommer fra stillingen som regional markedsdirektør ved Telenors Asia-kontor i Bangkok.

Før det arbeidet han tre år som markedsdirektør i Telenor Pakistan.

Han har en variert internasjonal bakgrunn, både fra stillinger i Telenor og fra Cell One i Namibia.

Utsiktene for markedet er formidable

– Min beundring for Telenor Pakistan og for landet for øvrig, fyller meg med høye forventninger og jeg ser fram til å påta meg oppdraget. Jeg kjenner folk og organisasjon godt og er trygg på at vi sammen skal fortsette å gi gode resultater. Det pakistanske markedet er fortsatt i sin spede begynnelse og utsiktene for telemarkedet er formidable, sier den nye lederen for Telenor Pakistan, Lars Christian Iuel.

Lars Christian Iuel er utdannet Cand. Merc. fra Universitetet i Ålborg.

Legg igjen en kommentar